God jordgubbssylt

Hallå där, oj, dagen har liksom bara gått märker jag. Jag har haft fullt upp med jobb och annat hela morgonen. Elliot blev dålig på sin praktikplats så jag fick hämta hem honom igen. Troligen blodtrycksfall då han var på väg att svimma och mådde illa. Gormade och läxade om att man minsann måste sköta om sin kropp. Äta regelbundet, sova ordentligt och vara rädd om sig. En snart 17 årig kille som växer i raketfart är i stort behov av näring och återhämtning. Får se om han lyssnar nu?


Jag har multitaskat här. Jobb vid datorn och kokat jordgubbssylt. Jo men jag gjorde ju smoothie av jordgubbar åt ungen när vi kom hem så han fick i sig näring, blev tvungen att koka sylt på resten av jordgubbarna jag inte använde.

Det är FINFREDAG hörni men jag känner mig som ett urskitet lite päron så jag vettitusan om det blir någon FINFREDAG för min del? Haha….

Godaste jordgubbssylten gör du såhär:

2,5 msk vaniljsocker

4 dl jordgubbar (jag tog frysta)

3 msk vatten

3 tsk pressad citronsaft

3 dl syltsocker

Gör såhär:

1) Blanda jordgubbar, vaniljsocker, citron och vatten i en tjockbottnad kastrull.

2) Koka upp och låt koka i ca 10 minuter tills alla jordgubbar kokat sönder.

3) Ta av kastrullen från plattan, mixa sönder alla jordgubbar med en handmixer. Har du ingen handmixer kan du ta en blender och ha sönder allt i. Det ska inte vara några bitar kvar.

4) Häll sedan i allt socker och låt koka i ytterligare 10 minuter ca. Skumma av genom att ta bort skum med en sked. Sedan kan du kan göra ett litet test om din sylt har bra konsistens. Häll några doppar sylt på en tallrik och ställ i kylen. Stelnar det till lite och har en bra syltkonsistens är det klart. Är det för löst kokar du lite till, är det för fast kan du hälla i lite lite vatten och koka vidare en liten stund.

5) Häll upp i en ren torr burk med tätslutande lock och ställ i kylen. Låt svalna helt, klart!

Röstar på mig till Matbloggspriset Folket Val gör ni genom att klicka dig in HÄR och gilla bilden. En like = en röst!

Tack alla fina för röster! Jag är så glad och detta betyder så otroligt mycket för mig!

0
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Petra
Petra
7 years ago

Snääällaaaa!!! Sminktips på foundation. Som passar vardagssminkning, och Som inte är för dyrt, pliiiic

Nästa inlägg

Tröttis

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x