Tipsa mig gärna!

Hej och gokväll! 

Vet ni vad jag gjort sen kl 18? SOVIT! Alltså, när Tony kom hem från jobbet så såg jag i kors. La mig på soffan och somnade på stört. Han o Milo har varit och handlat, han har fixat mat och allting utan att jag hört. Jag har snarkat. Snacka om tröttmössa?


Idag på dagen var jag ute hos mamma ju, tankade energi och bara mös.  Jag låg på köksgolvet med kudde och täcke medan mamma lagade lunch åt pappa som kom hem på lunch. Det var så mysigt att bara få vara liten igen, bli klappad på av mamma. När pappa kom hem så småpratade dom och jag somnade där på golvet. Så trött är nog bara förnamnet hörni. Lite väl trött t.o.m.

Jag hade tänkt att vi skulle mysa med ostbricka ikväll, jag var så sugen på att duka upp nåt sånt här som vi gjorde förut:


Men, jag var inte så mycket för något ostande, snarkande däremot….hehe! Men du, jag tänkte be dig om tips på ostar och charkisar att ha på ostrallrik? Har du det så får du gärna tipsa mig. Jag gillar inte grönmögelost eller ost som stinker så man tappar ögonbrynen för då kan jag inte koncentrera mig på att äta det. Haha! Jag gillar t ex gruyere, den är jättegod. Jag ÄLSKAR tryffelbrie. Så ungefär, men tipsa mig gärna, vi har en jättefin ostaffär i vår lilla småstad som jag tänkte besöka imorgon.

Nu ska jag nog somna om här, ha en mysig kväll.

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

10 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Svahnholmen
Svahnholmen
7 years ago

Åh älskar ost! Hade nog kunnat äta ostbricka till middag varje dag ☺️! Älskar dock grönmögelost! Ostaffärerna brukar ju vara bra på att ta fram förslag om man beskriver vad man gillar. Hos oss blir det tacos imorgon. Ska ev försöka oss på att baka egna tortilla! Ha en fin fredag!

Anna
Anna
7 years ago

Köpte en väldigt god norsk ost på Ica Maxi…Vestfjord nånting tror jag? Inte stinkig 🙂 utan bara salt och god. Skar den i ”sticks” och hade även salami och goda oliver till. Och ett gott glas rött!

Ulrika F
Ulrika F
7 years ago

Morbier, mycket god!

Charlotta
Charlotta
7 years ago

Cheddarost i alla former är ju hur gott som helst! Primadonna är en annan favorit!

Kajsa
Kajsa
7 years ago

EFS du gillar tryffel – testa tryffelpeccorino! Snuskigt dyr men grymt god! Be att få smaka i ostaffären!

Jesica
Jesica
7 years ago

Åhhh var på ostprovning igår och hittade flera fantastiska goda ostar. Dock visade det sig att smaken vekligen var som baken delad i sällskapet på 19 personer.
Men jag tipsar dig om de som låg i topp hos dem flesta.
Delice d’Argental en fransk vitmögelost
Så krämig och ljuvligt god.
Brebirousse en fransk kittad fårost
Krämig med lite stuns
Langres en franskt kittad ost
Den påminer om en ost som heter La tur
Helt underbara båda dessa, toppfavoriter
Dock svindyra men värt med sån lyx ibland
Lycka till i osthimlen.

Jeanette
7 years ago

Åh… du måste bara testa Kaltbach. Min favorit, tom bättre än Gryuere

Maggi
Maggi
Reply to  Jeanette
7 years ago

Kaltbach är supergod, testa även Comte, mumma.

Marie
7 years ago

Fyraåriga dottern brukar fråga: ”Ska vi köpa den där goda osten?”. Då menar hon lagrad getost, chevrette. Den är inte så mjuk som vanlig chevre utan mer som en hårdost. Jag brukar skära bitar av den. Sååå god nötig smak.

Eva
Eva
7 years ago

Vacherousse mkt god fransk, västerhavsost från danmark, påminner om gruere båda rekomenderas varmt. Chaume rödkittad. Köper dem på Maxi.

Img 9450.jpg

Nästa inlägg

LYXBROWNIES

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x