LYXBROWNIES

En riktigt lyxig kaka

Idag är jag så otroligt sugen på allt. De senaste dagarna har jag ätit så dåligt och inte haft någon aptit, nervositet är ett bra bantningstips, hehe….men idag är aptiten tillbaka med besked. Ge mig brownie liksom. Idag tänkte jag tipsa Dig om dessa LYXBROWNIES. Alltså herreminjeee….Dom är sådär härligt kladdiga, saftiga, mustigt chokladiga. Mmmm….dem har helt enkelt allt. Så vansinnigt gott! Lyxbrownies fick 10 poäng av alla här hemma.

Inte nog med den krämiga lite kladdiga inre på denna Lyxbrownie, den har dessutom världens godaste glasyr uppepå. Mums!

Missa inte min kategori med massor av härliga goda mjuka kakor (<klicka)

Här nedan får du tips på mina populäraste kakor, klicka på länkarna nedan för recept.

Vaniljhjärtan i långpanna

Mazarinrutor

Världens godaste rabarberkaka med mandelmassa (funkar med blåbär, hallon eller äpplen också)

Supergoda chokladrutor med cheesecakefyllning

LYXBROWNIES

Missa inte mitt grymma recept på Browniepannkakor (<klicka) och denna otroliga nyttiga Brownie (<klicka)

250 g mjukt smör

5 dl strösocker

1 dl ljus sirap

5 st ägg

1 dl kakao

200 gr smält choklad

0,5 tsk salt

4 dl vetemjöl

0,5 tsk bikarbonat


Krämig glasyr:

100 g mjukt smör

7 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1 dl kakao

200 g Philadelphiaost

1 msk snabbkaffe


Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Smält chokladen i ett vattenbad.

2) Vispa socker och smör vitt och pösigt. Rör ner äggen, ett i taget. Viktigt då det kan skära sig annars. Blanda sedan ner sirapen.

3) Rör ihop kakao, salt, mjöl och bikarbonat. Vänd ner detta i smeten försiktigt utan att vispa, använd hellre en slickepott. Häll slutligen i den smälta chokladen.

4) Klä en långpanna med bakplåtspapper. Häll smeten i pannan och grädda i ca 25 minuter. Gräddningstiden kan variera mellan olika ugnar, men börja kolla den efter ca 20 minuter. Känn med sticka, kakan ska vara kladdig och lite mjuk i mitten. Vi vill ju behålla det lite kladdiga.

Glasyren:

Vispa smör, florsocker, kakao och vaniljsocker krämigt. Tillsätt philadelphiaosten och kaffet. Vispa till en slät smet. Bred på krämen uppepå kakan när den svalnat helt. För optimalt resultat är det bra om kakan får vila i kylen tills att krämen stelnat något innan man skär upp den. Det går givetvis att skära upp den innan men då blir den inte sådär proffsigt fyrkantig, jag hade inte tid att vänta tyvärr. Ät sedan och njut!

 

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• CUPCAKES & MUFFINS

• MIDDAGSTIPS

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

109
Subscribe
Notify of
guest

26 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Minna
Minna
7 years ago

Wow! Dom ska jag definitivt baka. Älskar allt med choklad.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Minna
7 years ago

Ja dom är jättegoda!

Ulligulli
Ulligulli
7 years ago

Kan man göra dem glutenfria? Vad ersätter jag mjölet med då?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Ulligulli
7 years ago

Ersätt mjölet med ca 50% mer mjölmix!

Kina
Kina
7 years ago

Gjorde din Silverkaka idag dock utan äppelröran. Den blev så himla god!!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Kina
7 years ago

Visst är den!?

Snigeln
Snigeln
7 years ago

De där såg riktigt smaskiga ut!
🙂

Niiinis
Niiinis
Reply to  Snigeln
7 years ago

Det är dom!

Anna
Anna
7 years ago

Kan man frysa dem med glasyr? Ser ljuvligt goda ut…

Niiinis
Niiinis
Reply to  Anna
7 years ago

Jag skulle nog frysa dom utan glasyren i så fall.

Camilla
Camilla
3 years ago

Är det en 30*40 långpanna man använder?
Som i dom flesta recepten i långpanna

niiinis
niiinis
Reply to  Camilla
3 years ago

Ja precis!

Marina
Marina
3 years ago

När du skriver gradantalet i dina recept. Avser det då över/undervärme eller varmluft?

niiinis
niiinis
Reply to  Marina
3 years ago

Alltid vanlig ugn med över och undervärme. 👍🏼

Linda
Linda
3 years ago

Kan man använda vanligt kaffe?

niiinis
niiinis
Reply to  Linda
3 years ago

Nej tyvärr, det måste vara sån snabbkaffe.

Lotta Brunner
Lotta Brunner
3 years ago

Kakan ser ljuvligt god ut! Men hade velat ha ganache på toppen. Har du något bra, och enkelt, recept på det?

niiinis
niiinis
Reply to  Lotta Brunner
3 years ago

Kolla in min lakritskladdkaka, där finns en ganache som är ljuvlig! 😍

Helene Nilsson
Helene Nilsson
1 year ago

Hej
Kan man byta ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl? Låter super god o vill bjuda väninnan på den.

niiinis
niiinis
Reply to  Helene Nilsson
1 year ago

Går jättebra! Tips är att också ha i 1 msk fiberhusk. 🥰

Lena E
Lena E
8 months ago

Du använder ugnens plåt ? Tack för alla fina och goa recept

niiinis
niiinis
Reply to  Lena E
8 months ago

Ja precis! Tack själv! ❤️

Cecilia Norström
Cecilia Norström
8 months ago

Vilket mått på långpannan har du?

niiinis
niiinis
Reply to  Cecilia Norström
8 months ago

Den stora som du har i ugnen. ☺️

Martina
Martina
2 months ago

Är det 1 msk snabbkaffepulver eller blandat snabbkaffe (vätska)?

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Martina
2 months ago

Pulvret ☺️

Nästa inlägg

Tack för ALLT!

26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x