ANNONS

Världens godaste Rabarberkaka med mandelmassa och brynt smör

The rabarberkaka

Joooo men jaaaa! Lycklig på riktigt, den här rabarberkakan slår ALLT. På riktigt alltså. Jag har då aldrig bakat så god rabarberkaka. Det är helt vansinnigt hur god den blev, haha…. jo men det är sant! Du måste testa. Kombon med mandelmassa och rabarber är nästan för gott, den är dessutom lite lite kladdig och krämig inuti och sådär frasig ute på kanten och så smöret som satt smak på allt. Nej men jag orkar inte vad gott! Du kan självklart byta ut rabarber mot äpplen också, eller varför inte plommon, blåbär eller hallon.

Kika gärna på fler mjuka supergoda kakor HÄR (<klicka)

Tårtfat HÄR (<klickbar länk) // Assiett HÄR (<klickbar länk)

Det här är en kaka som du verkligen måste testa att baka, jag blev kär…. Och lycklig. Tony mumlade något knappt hörbart typ: ”Nej men dra en j-a gräns så god kaka!” Bra betyg! 😅


Jag älskar kakor som går snabbt och enkelt att svänga ihop, kolla här nedan på flera goda & populära recept på kakor (klicka på länkarna för recept):


Röra ihop kaka med blåbär och mandel.

Kanelkaka som efterrätt

Kärleksmumskaka

Snabb jordgubbskaka


Världens godaste rabarberkaka, ca 8 bitar.

Kika gärna på receptet på den här Blåbärskakan med vit choklad (<klicka), godaste Blåbärskladdkakan (<klicka), magiskt god jordgubbskladdkaka (<klicka) och denna citronkladdkaka med limeglasyr (<klicka).

1 1/2 stjälk rabarber

2 tsk potatismjöl och 2 tsk strösocker

100 g smör

2 dl vetemjöl

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1/2 tsk bakpulver

2 ägg

50 g riven mandelmassa

Flagad mandel

Florsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en kastrull, tänk på att ingredienserna ska vara i kastrullen så den är så pass stor.

2) Bryn smöret, plattan på medelvärme och låt det bryna lite medan du rör kastrullen, det doftar lite nötigt när det är klart.

3) Blanda de torra ingredienserna och rör i det i det brynta smöret. Rör också i äggen samtidigt, rör runt ordentligt så det blir en jämn smet.

4) Skala och slanta upp rabarbern. Blanda den med potatismjöl och socker. Smörj och bröa en springform på ca 24 cm. Häll i smeten, riv mandelmassan och ha på det uppepå.

5) Pressa i rabarberslantarna och strö på mandelflarn och grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca 25-30 min. Den ska ha fått lite färg och vara lite krämig i mitten.

Pudra florsocker uppepå. Servera gärna med lättvispad grädde. Galet gott!

Du vet väl att den här sidan bjuder på massor av olika recept, både mat och bak. Några exempel här nedan:

BRÖDRECEPT (<klicka)

KÖTTRÄTTER (<klicka)

KYCKLINGRÄTTER (<klicka)

SÖTA PAJER (<klicka)

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

2179
Subscribe
Notify of
guest

22 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mona Svensson
Mona Svensson
11 months ago

Ska inte mandeln in i ugnen?

Marianne
Marianne
11 months ago

Såå god!

niiinis
niiinis
Reply to  Marianne
11 months ago

🩷

Marianne
Marianne
11 months ago

Vilken god kaka , har redan bakat den två gånger ! Och lättbakad !

niiinis
niiinis
Reply to  Marianne
11 months ago

Så kul och höra! ❤️

Gun-Britt
Gun-Britt
10 months ago

VILKEN HIMMELSK GOD RABARBERKAKA DEN ÄR SÅ GOD
🌻😍

niiinis
niiinis
Reply to  Gun-Britt
10 months ago

Då roligt att du gillar! 😍

Marie
Marie
9 months ago

Har någon testat att dubbla satsen?

niiinis
niiinis
Reply to  Marie
9 months ago

Går fint! 🥰

Lisa
Lisa
8 months ago

Nu har jag bakat den! Nu ska vi strax provsmaka👍 väntar på att den ska svalna lite 👏

niiinis
niiinis
Reply to  Lisa
8 months ago

😍😍😍

Lina
Lina
3 months ago

Bakade den här kakan och bjöd stor (70+) och liten (tonåringar) på förra helgen – succé! Sååå god, namnet gör rätt för sig 😊 det ÄR världens godaste rabarberkaka.

Birgitta Molang
Birgitta Molang
1 month ago

Så god att man blir arg…för man vet att den snart är slut! ❤️❤️❤️

Monica Nilsson
Monica Nilsson
13 days ago

Fantastiskt god! 😋 Bakade den ikväll, och sambon blev sååå nöjd❣️

Sandra
Sandra
10 days ago

Är den lika god dagen efter?

Louise
Louise
7 days ago

Går den att frysa?

Ewa
Ewa
3 days ago

Så lätt o snabbt att baka!! Underbart god när den blev kladdig i mitten!!! Succé!!
Två kakor på två dagar, mina arbkamrater åt upp allt.
5 stjärnor minst 🌟🌟🌟🌟🌟🌟. TACK!!!

Nästa inlägg

En helg att fira

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x