ANNONS

Världens godaste Rabarberkaka med mandelmassa och brynt smör

The rabarberkaka

Joooo men jaaaa! Lycklig på riktigt, den här rabarberkakan slår ALLT. På riktigt alltså. Jag har då aldrig bakat så god rabarberkaka. Det är helt vansinnigt hur god den blev, haha…. jo men det är sant! Du måste testa. Kombon med mandelmassa och rabarber är nästan för gott, den är dessutom lite lite kladdig och krämig inuti och sådär frasig ute på kanten och så smöret som satt smak på allt. Nej men jag orkar inte vad gott! Du kan självklart byta ut rabarber mot äpplen också, eller varför inte plommon, blåbär eller hallon.

Kika gärna på fler mjuka supergoda kakor HÄR (<klicka)

Tårtfat HÄR (<klickbar länk) // Assiett HÄR (<klickbar länk)

Det här är en kaka som du verkligen måste testa att baka, jag blev kär…. Och lycklig. Tony mumlade något knappt hörbart typ: ”Nej men dra en j-a gräns så god kaka!” Bra betyg! 😅


Jag älskar kakor som går snabbt och enkelt att svänga ihop, kolla här nedan på flera goda & populära recept på kakor (klicka på länkarna för recept):


Röra ihop kaka med blåbär och mandel.

Kanelkaka som efterrätt

Kärleksmumskaka

Snabb jordgubbskaka


Världens godaste rabarberkaka, ca 8 bitar.

Kika gärna på receptet på den här Blåbärskakan med vit choklad (<klicka), godaste Blåbärskladdkakan (<klicka), magiskt god jordgubbskladdkaka (<klicka) och denna citronkladdkaka med limeglasyr (<klicka).

1 1/2 stjälk rabarber

2 tsk potatismjöl och 2 tsk strösocker

100 g smör

2 dl vetemjöl

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1/2 tsk bakpulver

2 ägg

50 g riven mandelmassa

Flagad mandel

Florsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en kastrull, tänk på att ingredienserna ska vara i kastrullen så den är så pass stor.

2) Bryn smöret, plattan på medelvärme och låt det bryna lite medan du rör kastrullen, det doftar lite nötigt när det är klart.

3) Blanda de torra ingredienserna och rör i det i det brynta smöret. Rör också i äggen samtidigt, rör runt ordentligt så det blir en jämn smet.

4) Skala och slanta upp rabarbern. Blanda den med potatismjöl och socker. Smörj och bröa en springform på ca 24 cm. Häll i smeten, riv mandelmassan och ha på det uppepå.

5) Pressa i rabarberslantarna och strö på mandelflarn och grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca 25-30 min. Den ska ha fått lite färg och vara lite krämig i mitten.

Pudra florsocker uppepå. Servera gärna med lättvispad grädde. Galet gott!

Du vet väl att den här sidan bjuder på massor av olika recept, både mat och bak. Några exempel här nedan:

BRÖDRECEPT (<klicka)

KÖTTRÄTTER (<klicka)

KYCKLINGRÄTTER (<klicka)

SÖTA PAJER (<klicka)

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

2199
Subscribe
Notify of
guest

36 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mona Svensson
Mona Svensson
1 year ago

Ska inte mandeln in i ugnen?

Marianne
Marianne
1 year ago

Såå god!

niiinis
niiinis
Reply to  Marianne
1 year ago

🩷

Marianne
Marianne
1 year ago

Vilken god kaka , har redan bakat den två gånger ! Och lättbakad !

niiinis
niiinis
Reply to  Marianne
1 year ago

Så kul och höra! ❤️

Gun-Britt
Gun-Britt
1 year ago

VILKEN HIMMELSK GOD RABARBERKAKA DEN ÄR SÅ GOD
🌻😍

niiinis
niiinis
Reply to  Gun-Britt
1 year ago

Då roligt att du gillar! 😍

Marie
Marie
11 months ago

Har någon testat att dubbla satsen?

niiinis
niiinis
Reply to  Marie
11 months ago

Går fint! 🥰

Lisa
Lisa
10 months ago

Nu har jag bakat den! Nu ska vi strax provsmaka👍 väntar på att den ska svalna lite 👏

niiinis
niiinis
Reply to  Lisa
10 months ago

😍😍😍

Lina
Lina
5 months ago

Bakade den här kakan och bjöd stor (70+) och liten (tonåringar) på förra helgen – succé! Sååå god, namnet gör rätt för sig 😊 det ÄR världens godaste rabarberkaka.

Birgitta Molang
Birgitta Molang
2 months ago

Så god att man blir arg…för man vet att den snart är slut! ❤️❤️❤️

Monica Nilsson
Monica Nilsson
2 months ago

Fantastiskt god! 😋 Bakade den ikväll, och sambon blev sååå nöjd❣️

Sandra
Sandra
2 months ago

Är den lika god dagen efter?

Louise
Louise
2 months ago

Går den att frysa?

Ingrid Mattsson
Ingrid Mattsson
2 months ago

Kan den bakas i långpanna? I så fall vilken storlek?

Ewa
Ewa
2 months ago

Så lätt o snabbt att baka!! Underbart god när den blev kladdig i mitten!!! Succé!!
Två kakor på två dagar, mina arbkamrater åt upp allt.
5 stjärnor minst 🌟🌟🌟🌟🌟🌟. TACK!!!

Monika
Monika
1 month ago

wow så god den här rabarberkakan är, dra mig baklänges, ja eller framlänges el vilket som 😋 😊Lättgjord o snabbt går det både o baka o snabbt tar den slut. Behövs ingen grädde glass så god ändå. Tack🤗

Seija
Seija
1 month ago

Vilket passar bäst, grädde eller vaniljvisp?

Lise-Lotte
Lise-Lotte
27 days ago

Herregud så god, ska baka och bjuda på tänkte jag.Men då händer det att jag provsmakar, provsmakar och provsmakar….🙈Då har jag ätit upp mer än halva kakan. Bara att baka en till. Underbar kaka, den får 10 av tio.
Tacknför alla toppenrecept🙏

Nyfiken
Nyfiken
26 days ago

1,5 stjälk rabarber (hur lång är ett snöre) är det någon som vet en ungefärlig vikt istället? Eller har någon känt att det blivit för mycket eller för lite rabarber?

Linda
Linda
12 days ago

Vad menar du med att pressa i rabarbern?

Kerstin Orre
Kerstin Orre
10 days ago

Denhär rabarberkakan har verkligen blivit en favorit <3

Nästa inlägg

En helg att fira

36
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x