ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kanelkaka som efterrätt

/

Lovade er ju recept på vår efterrätt igår!

Tonys föräldrar var här på fika igår så det blev en supergod Kanelkaka med glass och jordgubbar. Tipsar om denna till helgen kanske. Detta är världens enklaste kaka att svänga ihop, på riktigt alltså. Bara swoscha i allt i en bunke, blanda runt och så grädda. Blir saftig och supergod och göra såhär som vi gjorde, servera med glass och jordgubbar. Ja då blir den magisk! Tipsar också om att ha på lite jordgubbs & champagnesås till som jag skrev om i förra inlägget. Väldigt gott att ha kardemummagrädde till också. Min kardemummagrädde innehåller (till 2 dl grädde) 1 tsk nymalen kardemumma, 1 msk florsocker, 1 tsk vaniljsocker. Gaaaalet gott!

SNABB KANELKAKA, ca 8 bitar

1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 dl naturell yoggi
50 g smör
2 dl vetemjöl

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret.

2) Blanda ihop resten av ingredienserna. Vispa ihop dem så det blir en slät smet.

3) Lägg bakplåtspapper i botten på en brödform. Häll i smeten och grädda på nedersta falsen i 15-25 min. Beror lite på hur din ugn är, den ska vara lite lite kladdig i mitten. Pudra med florsocker. Klart!

TIPS: Ha i skivade äpplen i smeten innan gräddning så får du en riktig god och snabb äpplekaka.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00