ANNONS

Blåbärskaka med vit choklad

/

Godmorgon vänner!

Innan jag berättar om vår skolavslutningsdag igår så måste jag bjuda dig på detta superenkla recept på blåbärskaka. Receptet är i grund och botten från min bakbok, ”Snabb rabarberkaka”. Har dock bytt ut lite ingredienser och rabarber mot blåbär. HÄR kan du beställa min bakbok, perfekt present till sommaren.

SNABB BLÅBÄRSKAKAMED VIT CHOKLAD, 6 bitar

35 g smör

1 ägg

1 dl strösocker

1 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

50 g vit choklad

1 dl blåbär

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 190 grader, över under värme. Fodra en pajform, ca 22 cm, med bakplåtspapper.

2) Smält smöret, hacka i chokladen och låt den smälta med smöret. Vispa ägg och socker lite lätt. Tillsätt mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vänd ihop till en jättetjock smet med slickepott. Rör ned smör och chokladblandningen.

3) Fördela jämnt i formen, strö över blåbären. Skjuts in i ugnen i ca 15-20 minuter. Känn med sticka, den får gärna vara lite lite kladdig. Pudra med florsocker,

Här kan du följa mig; 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00