Blåbärskaka med vit choklad

Godmorgon vänner!

Innan jag berättar om vår skolavslutningsdag igår så måste jag bjuda dig på detta superenkla recept på blåbärskaka. Receptet är i grund och botten från min bakbok, ”Snabb rabarberkaka”. Har dock bytt ut lite ingredienser och rabarber mot blåbär. HÄR kan du beställa min bakbok, perfekt present till sommaren.

SNABB BLÅBÄRSKAKA MED VIT CHOKLAD, 6 bitar

35 g smör

1 ägg

1 dl strösocker

1 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

50 g vit choklad

1 dl blåbär

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 190 grader, över under värme. Fodra en pajform, ca 22 cm, med bakplåtspapper.

2) Smält smöret, hacka i chokladen och låt den smälta med smöret. Vispa ägg och socker lite lätt. Tillsätt mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vänd ihop till en jättetjock smet med slickepott. Rör ned smör och chokladblandningen.

3) Fördela jämnt i formen, strö över blåbären. Skjuts in i ugnen i ca 15-20 minuter. Känn med sticka, den får gärna vara lite lite kladdig. Pudra med florsocker,

Här kan du följa mig; 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

29
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Maria
Maria
3 years ago

Åh den här ska jag göra i helgen 🤗
Trevlig helg fina du 💖

niiinis
niiinis
Reply to  Maria
3 years ago

Trevlig helg! 🌸💖

Img 6809.jpg

Nästa inlägg

Från ledsen till glad

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x