Supergoda chokladrutor med vaniljfyllning

Häromdagen bakade jag ytterligare en magisk kaka. Alltså, att baka i långpanna är bara fööööör bra. Det blir mycket och sen är det så smidigt på något sätt.

Det är en härlig cheesecakeaktig röra i mitten av kakan som är sååå god. Å så allt det chokladiga runt, jo men det är nästan för mycket. 🙂


RECEPT ca 24 st:

250 g smör
4½ dl mjöl
½ dl kakao
2,5 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver

Fyllning:

2 ägg
300 g cream cheese
1½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Garnering:

Florsocker

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa sedan samman det, vetemjöl, kakao, strösocker, vaniljsocker och bakpulver till en smulig deg, lite som degen till smulpaj.

Ta sedan 1/3 av smulet och täck en bakform med bakplåtspapper i botten. Jag använde en långpanna som är ca 25×35 cm. Platta till det lite.

Fyllning:

Rör ihop ägg, cream cheese, strösocker och vaniljsocker. Häll fyllningen över smulet. Strö sedan över resten av smulet.

Grädda i mitt i ugnen i ca 30 min. Låt svalna, skär sedan kakan i rutor och pudra med florsocker.

Följa mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Hallonrutor med cheesecake fyllning

Galet god kanelkaka

Blåbärskaka med havrecrumble

Citronkaka i långpanna