Supergoda chokladrutor med vaniljfyllning

Häromdagen bakade jag ytterligare en magisk kaka. Alltså, att baka i långpanna är bara fööööör bra. Det blir mycket och sen är det så smidigt på något sätt.

IMG_6578

Det är en härlig cheesecakeaktig röra i mitten av kakan som är sååå god. Å så allt det chokladiga runt, jo men det är nästan för mycket. 🙂

IMG_6581

IMG_6585

RECEPT ca 24 st:

250 g smör
4½ dl mjöl
½ dl kakao
2,5 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver

Fyllning:

2 ägg
300 g cream cheese
1½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Garnering:

Florsocker

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa sedan samman det, vetemjöl, kakao, strösocker, vaniljsocker och bakpulver till en smulig deg, lite som degen till smulpaj.

Ta sedan 1/3 av smulet och täck en bakform med bakplåtspapper i botten. Jag använde en långpanna som är ca 25×35 cm. Platta till det lite.

Fyllning:

Rör ihop ägg, cream cheese, strösocker och vaniljsocker. Häll fyllningen över smulet. Strö sedan över resten av smulet.

Grädda i mitt i ugnen i ca 30 min. Låt svalna, skär sedan kakan i rutor och pudra med florsocker.

Följa mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Hallonrutor med cheesecake fyllning

Galet god kanelkaka

Blåbärskaka med havrecrumble

Citronkaka i långpanna

  1. Fick inte till nåt ”smul”, ska man verkligen smälta smöret? Kanske är bättre att använda rumsvarmt som man brukar till annan smuldeg? Men gudars goda blev de hur som även om de inte blev speciellt snygga.

    1. niiinis skriver:

      Jag smälter alltid smöret. Men det kan vara ditt mjöl, beror alltid på kvalitet och ålder. Ibland behövs det mer. Nästa gång testar du att ha i mer så du får ett smul. 👍🏼 Kul att det var gott i alla fall. 🥰

  2. Cecilia skriver:

    Gjorde 1,5 sats.. Blev helt misslyckats. Blev helt platt… 😫

    1. niiinis skriver:

      Vad trist, hur stor ugnsform hade du?

  3. Jag är värdelös på bakning men tänkte den här klarar jag nog av
    Men inte. Vad gör jag för fel
    Helt platt
    Skulle kunna skicka en bild så ni får nåt att skratta åt

    1. niinis skriver:

      Nääää vad synd, vi vill inte skratta åt dig. Jag vill att du ska lyckas. Testa en mindre form, packa inte smulet så hårt. Testa igen! ❤️

  4. Gina skriver:

    Wow den måste jag bara prova.
    Tack för receptet

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..