ANNONS

Galet god kanelkaka i långpanna

/

Nu är det så många som som smakat på den här kakan som vill ha receptet så dags att dela med mig. Min syrra sa t ex att det var en av de absolut godaste kakor hon ätit, tack fina syster! ❤️

Detta är en kanelkaka som är helt fantastiskt otroligt god alltså. Bakad i långpanna dessutom så det finns mycket utav den. Tungan krullar sig och du kan garanterat inte sluta äta. I promise you!

RECEPT KANELKAKA

3 ägg
3 dl socker
7 dl vetemjöl
1/2 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
100 g smör
3 dl mjölk

Kanel/havretäcke

150 g smält smör
2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 msk kanel
1 msk vaniljsocker

Gör såhär:

1) Börja med att Vispa ägg och socker så det blir riktigt pösigt och vitt.

2) Häll i mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör runt tills det blir en riktigt seg smet.

3) Smält smöret. Häll i det i smeten, rör runt tills den är slät.

4) Häll sist i mjölken. Rör runt tills smeten är slät.

5) Lägg i bakplåtspapper på en långpanna (ca 35X25 cm) och häll i smeten.

Kanel/havretäcke

1) Smält smöret. Blanda under tiden socker, havregryn, vaniljsocker och kanel. Häll ned smöret i havregrynsblandningen och rör runt.

2) Fördela/klicka ut havreblandningen över smeten.

3) Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min.

4) Pudra med florsocker innan servering och avnjut denna härlighet med lite (läs: mycket) vaniljsås!

Följa mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

34
39

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00