ANNONS
Integritet på Tailsweep

Galet god kanelkaka i långpanna

/

Nu är det så många som som smakat på den här kakan som vill ha receptet så dags att dela med mig. Min syrra sa t ex att det var en av de absolut godaste kakor hon ätit, tack fina syster! ❤️

Detta är en kanelkaka som är helt fantastiskt otroligt god alltså. Bakad i långpanna dessutom så det finns mycket utav den. Tungan krullar sig och du kan garanterat inte sluta äta. I promise you!

RECEPT KANELKAKA

3 ägg
3 dl socker
7 dl vetemjöl
1/2 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
100 g smör
3 dl mjölk

Kanel/havretäcke

150 g smält smör
2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 msk kanel
1 msk vaniljsocker

Gör såhär:

1) Börja med att Vispa ägg och socker så det blir riktigt pösigt och vitt.

2) Häll i mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör runt tills det blir en riktigt seg smet.

3) Smält smöret. Häll i det i smeten, rör runt tills den är slät.

4) Häll sist i mjölken. Rör runt tills smeten är slät.

5) Lägg i bakplåtspapper på en långpanna (ca 35X25 cm) och häll i smeten.

Kanel/havretäcke

1) Smält smöret. Blanda under tiden socker, havregryn, vaniljsocker och kanel. Häll ned smöret i havregrynsblandningen och rör runt.

2) Fördela/klicka ut havreblandningen över smeten.

3) Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min.

4) Pudra med florsocker innan servering och avnjut denna härlighet med lite (läs: mycket) vaniljsås!

Följa mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

36
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00