ANNONS
Integritet på Tailsweep

Smuliga Hallonrutor med cheesecakefyllning

Ja men dessa rutor blev faktiskt alldeles galet fantastiska och så över mina förväntningar, WOW alltså. Kakan har sådär härlig yta med lite tuggmotstånd, inuti har du en vaniljcheesecakefyllning som är sådär läckert vaniljig och söt och så hallonen mitt emellan som ger lite syra. Botten är som en mördegsbotten som smakar så härligt gott. Ja men detta är helt klart en 10 poängare!


SMULIGA HALLONRUTOR MED CHEESECAKEFYLLNING, ca 12 bitar

250 g smör
5 dl mjöl
2,5 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
Fyllning:
hallon
2 ägg
200 g cream cheese
1½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Garnering:
Florsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa sedan samman det smälta smöret med vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bikarbonat till en smulig deg, lite som degen till smulpaj. Blir den för kletig har du i lite mer mjöl, den ska vara lite grovsmulig.

2) Ta sedan ca 1/3 av smulet och täck en bakform på ca 20 x 30 cm med bakplåtspapper i botten, du kan pressa till det lite så det blir som en botten.

3) Fyllning: Rör ihop ägg, cream cheese, strösocker och vaniljsocker. Lägg några hallon på botten, tänk dig ca 2 dl hallon. Häll fyllningen över botten och hallonen. Strö sedan över resten av smulet.

4) Grädda i mitt i ugnen i ca 30 min. Låt svalna, skär sedan kakan i rutor och pudra med florsocker.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min Facebooksida och Instagram för mer inspo, recept och annat från livet. Följ gärna bloggen på Bloglovin så du inte missar några inlägg.

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Lyxkaka

Vanilj & citronrutor

Semmelkaka

Mazarinrutor

8
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00