Over night oats

Godmorgon godmorgon!

Här har jag haft en vråltidig morgon. Hunnit med att jobba en del och också vara uppe och fixa med tvätt och såna måsten. Fått iväg familjen på jobb och skola, så nu fortsätter arbetsdagen för min del. Mycket jobb vid datorn idag och så självklart lite i köket. Jag har kommit in i ett bra stim med att hålla ordning i köket nu så nu är det riktigt skoj att sätta igång varje dag. Jag arbetar ju som ett slafs i köket när jag står och jobbar där. Grejer överallt och disk upp till taket. Men nu jäklarns så har jag gett mig fasen på att det ska jobbas lite finare och mer städat och så kul att det genast känns mycket roligare. Vilken grej? Haha….

 

Ska äta en sen frukost här alldeles strax. Gick upp i svinottan och gjorde i ordning en ”over night oats”. Det är precis vad det låter som, havregryn som blivit gröt i kylen över natten. Detta är sååå gott hörni och nyttigt. Man kan verkligen variera detta i all oändlighet och servera massa gottigt till. I min kommer det vara kokosflingor och blåbär denna morgon.

OVER NIGHT OATS, 1 PERS

1,5 dl vatten (du kan också ta mjölk, havremjölk, soyamjölk, mandelmjölk)
1, 25 dl havregryn
1/2 banan
1/2 krm salt
1 krm kanel
1/2 krm kardemumma
1 1/2 tsk lönnsirap (kan utelämnas)

Gör såhär:

1) Blanda  havregryn, vatten, salt, kardemumma, salt, kanel, mosad banan och lönnsirap i en glasburk eller liknande. Det är bra om du kan sätta lock på det i kylen. Ställ i kylen i minst 2 timmar, gärna hela natten.

2) Toppa med bär, banan, kokosflingor m.m. Du bestämmer själv.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR

Inspireras gärna av fler härligt goda frukosttips:

Hemgjord granola

Frukosttrifle

Smoothie med extra allt

Smoothiebowl

Nu ska jag fortsätta jobba här, vi hörs senare. Har lite klädtips och annat smått och gott.

Kram Nina

261
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ulrika Wallin
Ulrika Wallin
3 years ago

Helloj!
Äter du den kall eller kan man värma den?
Min son vill inte äta kall. Men måste ha något mättande.
//Ulrika

niiinis
niiinis
Reply to  Ulrika Wallin
3 years ago

Den äts kall. Men du kan värma den såklart om du vill.

Nästa inlägg

Man blir så glad

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x