ANNONS

Hemgjord Müsli

/

Inlägget innehåller annonslänkar för Bodystore

Som jag älskar min egna granola alltså. Det enda som är trist med att göra egen är att den tar slut alldeles för fort. ALLA går och nallar av den och nästa gång funderar jag på att gömma min glasburk. 😉 Det eller att jag måste tredubbel sats. Jag förstår att den tar slut, detta är en fantastisk müsli som jag lovar att ni alla kommer gilla!

RECEPT NINAS MÜSLI:

5 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl riven kokos

0,75 dl ljus sirap
½ dl kallt vatten
1 msk kanel

3 tsk kardemumma

1 tsk vaniljpulver

Tips: För nyttigare alternativ, använd istället agavesirap (finns HÄR) eller kokossirap (finns HÄR). Båda är på 20% rabatt just nu. 

Gör såhär:

1) Blanda havregryn, solrosfrön, riven kokos, ljus sirap, kanel, kardemumma och vaniljpulver och blanda runt.

2) Häll sedan i vattnet och blanda igen. Fördela ut på bakplåtpappersklädd plåt.

3) Grädda i ugnen på 180 grader i 20-30 min. Mitt råd är att hålla koll, annars så bränns det vid snabbt på slutet.

Denna müsli/granola kan varieras i all oändlighet. Här ger jag dig lite förslag på ingredienser att tillsätta:

1 dl kokoschips

1 dl mandel, hasselnötter, cashewnötter

1 dl russin eller annan torkad frukt

1/2 dl chiafrön

1/2 dl kakao 

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

 Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Over night oats

Blixt-tekakor

Havrelimpa utan vetemjöl

Kram Nina

5
12

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00