ANNONS
Integritet på Tailsweep

BLIXT-TEKAKOR

/

Godmorgon Sköna Söndag!

Dock väldigt grå Söndag, här är det så grått så man tror att det lagts en grå filt över vår småstad. Eller 3 gråa filtar faktiskt, så jädra grått. Något som inte var grått igår var när Elliot uppträdde med en dans på sin 21 årsfest på Cinema (ett uteställe här i småstaden). Jag och hans pappa åkte dit igår kväll och skulle filma och fota under tiden. Ska berätta mer om det lite senare, det blev i alla fall succé och jag var stolt så jag nästan svimmade.

Klockan har flyttats, kom du ihåg det? iPhonen sköter ju den biten automatiskt men hemmaklockorna är inte flyttade här hemma. Jag tycker det ääääär så träligt med detta flyttande, det har jag alltid tyckt. Det rör till allt för oss. Jag och Milo kommer helt ur gängorna och sen börjar mina sjukt tidiga morgnar. I morse vaknade jag kvart i 3, men då var den ju egentligen kvart i 4. Ja men du fattar….men men, någon skrev att det skulle slopas nästa år. Jag hoppas och ber för det!

När jag vaknade så tidigt ändå så tänkte jag att fasen, jag går upp och gör lite nytta. Tänkte att jag hade 2 recept som jag velat testa ett tag så det tog jag tag i. Blixtfrallor och blixttekakor blev det. Ska börja med att visa dig receptet på blixttekakorna. Kruxet när man bakar med bakpulver och inte jäst är att inte lockas att göra något som liknar en jäsdeg. Gör man det så blir brödet alldeles för torrt. Med bakpulver måste man tänka kladdig deg som tusan, då blir de saftigt och inte alls torrt.

Det här brödet är galet gott så baka tillräckligt många, denna sats ger 8 stycken.

BLIXT-TEKAKOR, 8 ST

50 g smör
7-8 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk bakpulver
4 dl havremjölk (funkar med vanlig också)

(FÖR GLUTENFRITT: Byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix och lägg till 1 msk fiberhusk)

Gör såhär:

1) Smält smöret. Sätt ugnen på 250 grader.

2) Häll i mjöl, salt, bakpulver i en bunke. Blanda runt med en slickepott.

3) Häll i mjölk och smör. Blanda tills du har en kladdig deg. OBS: Den är jättekladdig men allt är i sin ordning, den ska hålla ihop som en riktigt kladdig deg, dock så ska den inte vara rinnig.

4) Häll mjöl i handen, skopa ur en rejäl klick med deg och lägg i handen. Ha på mjöl på den andra handen och så formar du den snabbt till en boll. Lägg på bakplåtpappersklädd plåt och platta ut till en platt kaka.

5) Nagga alla och grädda sedan i 10-15 minuter tills de fått fin färg.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

8
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00