Längtan till jul

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cellbes

Nästa helg är det Halloween och efter den helgen känns det som det är en enda startsträcka till julen. Ska bli ljuvligt – jag äskar julen då den kommer med ljuset till oss. Och glädjen. Det känns ibland som om julen liksom räddar mig ur mörkret.

Tänk när vi får julpynta och fylla våra hem med ljus igen!? Åh vad jag kan längta tills dess. Jag har börjat kika på lite nytt julpynt, varje år inhandlar jag nog något nytt. Man tröttnar på vissa saker medan andra vill man ska hänga med år ut och år in.

Vår julgran har nog hängt med i ett antal år nu, tappat räkningen. Inget speciellt med den alls, egentligen ganska så ful faktiskt. Men den hänger med år ut och år in. Kanske att jag ska införskaffa en maffigare i år, en som är lite mer naturtrogen och liknar mer en riktig gran. Det finns ju så många fina numera!

Kolla denna underbara >>naturtrogna plastgran!?<< Ser ju ut som hämtad ur en disneysaga.

Vad tror ni om dessa >>julgransljus?<< Inga sladdar, batteridrivna med en liten fjärrkontroll. Dessutom är dom ju så himla fina, dom är hela 15 cm höga. Jag blev helt kär faktiskt.

Förra året hade jag granen klädd redan till 1:a advent. Vi åkte bort över julen och jag kände att jag så gärna ville njuta av granen fram till vi åkte.

Hur som haver….jag längtar. Om bara en månad lite drygt, ja då får vi börja med allt härligt!

Tygservetter

Här är lite som jag kikat på om jag ska förnya våra julsaker med. Ser ni den stående julbelysningen i formen av en gran? Så fin! Gillar också adventsstaken, den är nästan 50 cm hög. Julstrumpan var ju bara föööör söt. Vit och fluffig, precis så som julen ska kännas. Älskar också tygservetterna, det gör så otroligt mycket för dukningen när man använder tyg.

Så mysigt det ska bli, det ska bli jättehärligt att få börja fingra på julsakerna igen. Fina härliga julen!

Gillar ni julen?

Kram Nina

52
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Stina
Stina
4 years ago

Ja jag Älskar julen .har varit på Rusta
Idag köpte en ny tomte kul att köpa .nåt nytt som du säger man ledsnar .på vissa saker ha en fin lördagkväll ❤️

Helena
Helena
4 years ago

Älskar advent lucia och jul. Har redan köpt pynt idag . Hittade pepparkakskryddor också, sån lycka!! Ska baka pepparkaksrutorna du tipsade om för ett tag sedan .
Älskar att läsa här hos dig! Grattis i efterskott till din son ✨

Sofia
Sofia
4 years ago

Älskar också julen, dock är jag lite kluven vad gäller att börja med juliga saker innan jul. När jag växte upp klädde vi granen på lilla julafton, eftersom julen traditionsenligt inte börjar förrän på julafton. Däremot varade julen längre. Inte ändå till påska men iallafall till tjugondedag Knut. Nu känns det som att alla har så bråttom med att börja julen tidigare och kastar ut den helst innan nyår. Någon mer än jag som funderat på detta? Till stor del tror jag det är detaljhandelns ”förtjänst” som börjar tidigare för varje PR känns det som.

Åse
Åse
4 years ago

Jag börjar också gärna tidigt med julgran, blommor och bak. Jag bor på västkusten och julkänslan kommer inte av sig själv i form av snö osv så jag pyntat och fixar tidigt för att få julkänsla och slippa stress. Men så fort nyår passerat åker allt ut som Sofia skriver. Då vill jag rensa och få rent och fint hemma, en nystart.
När jag bodde hemma kläddes granen kvällen den 23:e, alldeles för sent enligt mig och nu gör jag som jag själv vill.

Kommer ihåg att du Nina för några år sedan la ut en film på Elliot när han red. Har tänkt flera gånger på hur bra han red och om han tappat intresset för hästar eller om du bara slutade att skriva om det för att han blev retad för sitt intresse?

niinis
niinis
Reply to  Åse
4 years ago

Du gör helt rätt som njutet av julen som du gör! Man gör som man själv vill vettu. ❤️

Elliot slutade tyvärr rida när han var 17, det är 4 år sedan nu. Han hann inte längre med det jobbet som krävs att sköta hästar. Han var så himla duktig och hade nog kommit långt om han satsat. Men man måste acceptera det dom själv vill. Numera rider han nångång då och då bara för att det är kul. ❤️

Lisa
Lisa
4 years ago

Hej Nina,
Jo jag brukar se fram emot julen, älskar den. I år blir den annorlunda. Mannen i mitt liv lämnade oväntat och det känns rätt sorgligt med vad som komma skall. Jag kommer såklart göra mitt bästa för mina fina barn och mig själv. Men han kommer vara väldigt saknad.
Jag brukar inte kommentera men använder många av dina recept, läser och smittas av din person. Din glädje, din fina familj. Just det här inlägget om en tid som kommer kännas i hjärtat känns lite lättare tack vare dig. Det var väl det jag egentligen försöker få fram Tycker du är en så inspirerande person, men sån värme. Dina ord om julen träffade mig på något konstigt sätt, att ändå se fram emot den. Tack för att du är du.
Kram

Nästa inlägg

Överväldigad!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x