Kladdkaka med Chokladfudgetäcke

Nu tänkte jag tipsa dig om detta grymma recept på kladdkaka med chokladfudgetäcke. Fr o m nu ska jag utveckla de flesta recept med att alltid erbjuda ett glutenfritt alternativ på receptet. Detta för att jag själv äter glutenfritt och för att jag VET att det går att äta annat gottis än chokladbollar och mandelbiskvier som är glutenfria. 😉

Detta är ett recept du bara måste bjuda dina nära och kära på nångång. Denna kaka blir alltid jätteuppskattad och jag har fått ge receptet till många. Nu tänkte jag du också skulle få det. Det som är så härligt med den här kakan är att du kan smaksätta den om du vill. Jag tänker att det t ex blir toppengott med lite lakritspulver i chokladfudgen, eller varför inte lite hackade polkagrisar. Ett litet kryddmått med chilipulver blir också en superhäftig kombo. Våga prova dig fram att testa lite nya smakkombinationer. Jag har dessutom alltid lite extra salt i chokladkakor, det lyfter nämligen smaken på choklad massor.

img_4104

Du ser ju, jag dreglar nästan bara jag ser bilden. 🙂 Det smuliga du ser där är glutenfritt ströbröd som åkt upp på kanten.

RECEPT:

3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
½ tsk salt

Glutenfritt recept:

3 ägg
3 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
3 dl rismjöl
1 dl pofiber
150 g smält smör
½ tsk salt

 Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm.

2) Smält smöret och låt svalna något.

3) Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan, vi vill ju ha den kladdig – inte luftig.

4) Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i det smälta smöret. Häll i smeten i springformen . Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invändigt. Jag hade min inne i 26 min. Jag bakar ALDRIG i varmluft utan vanlig ugnsvärme.

Chokladfudge

1 dl vispgrädde
150 g mörk choklad
1 dl strösocker
3⁄4 dl sirap
50 g smör

Gör såhär:

Hacka chokladen grovt. Koka upp grädde, socker, sirap, choklad och smör. Låt koka under omrörning ca 5-7 min. Häll chokladfudgen över kakan och ställ den i kylen tills fudgen stelnat. Beräkna ca 1 timma, vill du det ska gå fortare ställer du den i frysen. Kakan kan serveras som den är eller med en härlig klick vispgrädde till. Ät sedan och njut så mycket du bara orkar och kan.

Följ mig gärna på Instagram HÄR.
Följ gärna min FB-sida med fler tips och recept HÄR.
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR. 

img_4106 img_4107

40
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Victoria
Victoria
7 years ago

Mums, det läskas i munnen! den måste jag definitivt prova!!
Tack för en superblogg och alla goda recept!!

LinizTravel
7 years ago

Mums måste testa göra den 🙂 kramar

Systrarnasdrömmar
7 years ago

Ser ju galet god ut! Måste testas… ha det gott /kram

Camilla
Camilla
7 years ago

Ett enkelt tips! Min dotter är glutenintollerant och när jag bakar så översätter jag recepten rakt av med sempers mix (går även bra med fin mix). Det blir kanon och man slipper ändra något annat i recepten. Gäller även all annan matlagning tex fritering, pannkakor (som tom blir bättre med glutenfrittmjöl). Ha en fin dag!

Gabrielle Nordin
Gabrielle Nordin
3 years ago

Det blir ju faktiskt ännu godare om man tar kokos i formen istället för ströbröd 🙂

Berit Carlsson
Berit Carlsson
3 years ago

Vad gjorde jag för fel? När jag tog ut kakan från kylskåpet efter några timmar, var fudgen knallhård som kola. Kokade 7 min som det står.

niiinis
niiinis
Reply to  Berit Carlsson
3 years ago

Ojdå, låter som den kan ha kokat för kraftigt.

Nästa inlägg

Härligt i Stockholm

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x