ANNONS

Kladdkaka med Chokladfudgetäcke

/

Nu tänkte jag tipsa dig om detta grymma recept på kladdkaka med chokladfudgetäcke. Fr o m nu ska jag utveckla de flesta recept med att alltid erbjuda ett glutenfritt alternativ på receptet. Detta för att jag själv äter glutenfritt och för att jag VET att det går att äta annat gottis än chokladbollar och mandelbiskvier som är glutenfria. 😉

Detta är ett recept du bara måste bjuda dina nära och kära på nångång. Denna kaka blir alltid jätteuppskattad och jag har fått ge receptet till många. Nu tänkte jag du också skulle få det. Det som är så härligt med den här kakan är att du kan smaksätta den om du vill. Jag tänker att det t ex blir toppengott med lite lakritspulver i chokladfudgen, eller varför inte lite hackade polkagrisar. Ett litet kryddmått med chilipulver blir också en superhäftig kombo. Våga prova dig fram att testa lite nya smakkombinationer. Jag har dessutom alltid lite extra salt i chokladkakor, det lyfter nämligen smaken på choklad massor.

img_4104

Du ser ju, jag dreglar nästan bara jag ser bilden. 🙂 Det smuliga du ser där är glutenfritt ströbröd som åkt upp på kanten.

RECEPT:

3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
½ tsk salt

Glutenfritt recept:

3 ägg
3 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
3 dl rismjöl
1 dl pofiber
150 g smält smör
½ tsk salt

 Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm.

2) Smält smöret och låt svalna något.

3) Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan, vi vill ju ha den kladdig – inte luftig.

4) Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i det smälta smöret. Häll i smeten i springformen . Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invändigt. Jag hade min inne i 26 min. Jag bakar ALDRIG i varmluft utan vanlig ugnsvärme.

Chokladfudge

1 dl vispgrädde
150 g mörk choklad
1 dl strösocker
3⁄4 dl sirap
50 g smör

Gör såhär:

Hacka chokladen grovt. Koka upp grädde, socker, sirap, choklad och smör. Låt koka under omrörning ca 5-7 min. Häll chokladfudgen över kakan och ställ den i kylen tills fudgen stelnat. Beräkna ca 1 timma, vill du det ska gå fortare ställer du den i frysen. Kakan kan serveras som den är eller med en härlig klick vispgrädde till. Ät sedan och njut så mycket du bara orkar och kan.

Följ mig gärna på Instagram HÄR.
Följ gärna min FB-sida med fler tips och recept HÄR.
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR. 

img_4106
img_4107
7
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00