Silviakaka i långpanna

Halloj!

Förlåt, fick en påminnelse av en av er härinne om receptet på silviakakan i långpanna. Jag gjorde ju det till ”kidsen” till efterrätt.

img_4203
img_4204

RECEPT SILVIAKAKA I LÅNGPANNA:

6  ägg
4 dl strösocker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dl vatten

Glasyr:

210 g smör
3 dl florsocker
3 msk vaniljsocker
3 äggulor

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt och vitt.

2) Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sedan brukar jag sila i det i äggsmeten för att slippa alla former av klumpar. Blir aldrig klumpar så. Rör med slickepott.

3) Häll sist i vattnet och rör runt.

4) Ha i bakplåtspapper i en ugnsform. (Jag brukar använda 2 mindre för jag vill ofta ha kakan lite högre.) Häll i smeten i den och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 25 – 30 minuter. Ta sedan ut kakan och låt den svalna helt.

img_4197

Glasyren:

1) Smält smöret.

2) Häll i florsocker och vaniljsocker. Rör runt.

3) Ha i äggulorna och rör runt.

4) Bred över glasyren på den avsvalnade kakan och toppa med strössel eller kokosflingor.

Den här kakan är saftig och helt galet god. Alla älskar den alltid! Det är liksom en kaka som man typ aldrig kan misslyckas med. En enkel och bra kaka att ta till när man väntar gäster t ex.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

img_4205
img_4207
img_4208

Nu blir det soffhäng här resten av kvällen, kanske hörs vi lite senare igen. Hoppas du får en skön kväll nu!

Kram Nina ♥

  1. Anne skriver:

    Ååå den är ju helt galet god den kakan:)
    Hur stor långpanna/form har du använt dig av?
    Önskar er ett skönt lov med massa roligheter.
    /Kram A

    1. Niiinis skriver:

      När du gör den i stor så är det standardmåttet 30×40 cm. Kram

  2. Madde skriver:

    Länge sedan du vlogga nu =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..