Ingefärsshot

Ni vet ju att jag tipsat dig om Ingefärsshot tidigare. Den som ska vara så jäkla grym, där de som kört det sluppit att bli förkylda och sjuka i flera år. Jag hoppade också på att tillverka denna fantastiska dryck. Nu har jag dock gjort om mitt recept lite då kryddorna (kanel och gurkmeja) klumpade sig lite. Det går ju självklart att skaka runt flaska så det fördelas ut i vätskan förstås. Jag gjorde dock utan denna omgång och har precis tagit mig en shot av denna magiska dryck! 🙂 Numera tar jag kapslar som innehåller gurkmeja och kanel har jag på gröten varje morgon så det får jag i mig ändå.

img_4251
img_4252

RECEPT INGEFÄRSSHOT 1 liter:

1 liter vatten
2 citroner
200 g färsk ingefära
½ dl honung

Gör såhär:

1) Riv ingefäran grovt. Såg någon som pressade ingefäran i vitlökspress också.

2) Pressa citronerna.

3) Koka upp vattnet och låt det sedan svalna till 60 grader.

4) Häll i ingefäran och låt den stå och dra i ca 20 minuter. Sila sedan av all ingefära.

5) Häll i citron och honung. Låt honungen lösas upp.

6) Häll i allt i en flaska med tätslutande lock, förvara i kylen.

img_4254
ingefarsshot

 1. Marika skriver:

  Varning! Denna dryck kan bli beroendeframkallande!
  250 gr ingefära
  färsk gurkmeja (en bit)
  1/2 l kokt 60° vatten
  ——————-
  3dl kokt fingervarmt vatten
  3 citroner, skalade
  2 apelsiner, skalade
  3 msk honung
  3 tsk kanel

  Gör som du fast jag kör ingefära och en bit färsk gukmeja med vatten i blendern.då får mat ut alla ”safter” bättre. Sedan låter det stå tills det svalnat, kör citron, apelsin, honung, kanel och vatten i blendern. Silar och pressar igenom så all saft kommer ut, blandar och häller på flaskor. Mumma!

 2. Susanne skriver:

  Bästa shoten 🙂
  Jag har nu druckit denna(den med kanel&gurkmeja) i 2 månader och peppar peppar inte blivit sjuk än. Tack för det receptet jag tipsar alla om denna super dryck. En på jobbet blev jätte förkyld och fick en envis hosta som aldrig ville försvinna. Han testade alla naturläkemedel m.m för att bli av med hostan men inget fungerade. Jag gav han receptet på INGEFÄRSSHOT och den försvann.

 3. Mirre skriver:

  Oh så gott

 4. Berit skriver:

  Åh så snygg flaska du har den i 🙂 var har du hittat den?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..