Gör egen nyttig yoghurt

Godmorgon! ♥

Här vaknar vi upp till snö på gatorna, inget som kommer att ligga kvar dock men ändå. Lite vitt. Genast började jag googla på fjällresor. 🙂 Sååå sugen på att åka skidor. Måste bli bra i både knä och axel innan det är dags…. 44 taggare men känner mig som jag är 84.

Snöfall runt husknuten. Tur jag var och köpte mer ved igår om det nu är åt det här hållet det ska gå nu. Såg i en grupp på FB att folk redan börjat julpyntat. En tjej hade smällt upp gran och allt redan. 🙂 När börjar du julpynta?

Jag har just satt mig för att äta lite frukost. Har kört lite morgonstretch, yoga och avslappning här på morgonkulan. Sånt man hinner nu när man inte behöver jäkta vidare till skolan. Idag gjorde jag återigen min egna nyttiga yoghurt. 🙂 Å så kaffe med havremjölk på det, viss havremjölk går ju att vispa. MUMS! ♥ Jag försöker minska lite på mjölkprodukter och har kommit på den här ”yoghurten” själv. Den är jättegod! Ser fram emot den varje morgon.

img_4290 img_4291 img_4292 img_4295 img_4296

RECEPT NYTTIG YOGHURT:

1 banan
1 dl frysta blåbär
1 dl fryst mango
3 msk solrosfrön
½ dl havremjölk

Gör såhär:

Dela upp bananen till slantar, häll i de frysta blåbären och mangon. Häll också i solrosfröna och havremjölken. Låt blendern köra i några minuter så att allt blandas till en härlig fluffig ”yoghurt”. Häll upp i en tallrik. Ät gärna med någon granola, solrosfrön eller något annat du gillar att ha på yoghurten.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

************************************************************************************************************

Jahapp, idag väntar ett möte kl 11. Milo får följa med mig på det. Så är det när man ska ha lite kombinerat lov och jobb. Tur att han är smidig att ha med sig. Sedan vill Milo hitta på något ”kul” som han säger. Han frågar mig vad jag tycker är kul…..men det är inte lönt att svara för det han och jag tycker är roligt skiljer sig en aning. 🙂 Vi brukar kunna hitta på saker som vi båda tycker är kul dock. Idag har han pratat om bowling och Leos Lekland. Jag vill ogärna ge mig ut på vägarna idag då jag inte bytt till vinterdäck ännu. 🙁 Ska försöka lösa det idag under dagen.

Ja, så vi får se hur vi förvaltar denna tredje lediga skollovsdag.

Vi hörs senare!

Kram Nina ♥

 

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept

8
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
7 years ago

Hej, fin blogg du har, har just hittat hit men känner att jag nog kommer läsa den en del. Din nyttiga yoghurt ser himla god ut undrar om man kan göra den kvällen innan och äta den på morgonen, har alltid frukost med till jobbet men känner inte att tid finns att fixa med det på morgonen.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Anna
7 years ago

Välkommmen! Absolut! Sväng ihop på kvällen och ta med på morgonen.

Jenjo
7 years ago

Vilket underbart recept. Det ska jag absolut testa. Vill också minska ner mjölkprodukter, men måste hitta alternativ till min älskade havregrynsgröt med lättmjölk. 😉
Jag har alltid julpyntat till helgen 1:a advent. Men för ett antal år sedan började vi göra som tradition att åka till Stockholm den helgen. Därför pyntar jag ”där i kring”. Den här gången blir det nog efter 1:a advent, eftersom den är så tidig i år. 🙂
Kram

Niiinis
Niiinis
Reply to  Jenjo
7 years ago

Vad mysigt det låter! ♥

Prova havremjölk, det är jättegott!!! Jag blev verkligen glatt överraskad första gången jag testade. Jag har det i min gröt när jag äter gröt. 🙂 KRAM

Jenjo
Reply to  Niiinis
7 years ago

Tack för tipset!! Det ska jag testa. 🙂

Maria
Maria
7 years ago

Hej! Jag är nyfiken på hur det går med din hälsocoach (?) och mat, träning, Den fina pärmen osv ✌️
Tack för en kul blogg 🙂
/ Maria

Niiinis
Niiinis
Reply to  Maria
7 years ago

Har skrivit lite om det tidigare. Min axel ballade ur så jag måste vila ifrån den formen av träning, min hälsoguru är sjuksyster dessutom så strikta order. Tränade dock lite försiktigt i morse och sen promenerar jag så jag kör på lite ändå. Känns bra… hoppas kunna gå fullt snart. Uppdaterar framöver. 🙂 Kram och kul att du gillar!

Eva N
Eva N
7 years ago

Jag tar fram ljusstakar och en del andra speciella saker till första advent. Byter ut kaffemuggar och tallrikar till ”juligt porslin då”. Tomtar i mängder brukar åka fram runt lucia och granen klär jag några dagar före julafton. 🙂

Nästa inlägg

Hemmafix

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x