Så gör du om med dekorplast

Lördagmorgon, bästa bästa. ÄLSKAR verkligen lördagsmorgnar. Jag ska strax gå upp och baka lite färskt bröd åt oss till frukost. Nu börjar dom bli bortskämda här hemma, tredje morgonen i rad med nybakt bröd.

Börjar få lite sug att fixa här hemma. Man börjar ju boa när hösten och vintern är på väg. Igår fick jag hem något som jag verkligen längtat och trånat efter i inredningsväg som jag tänkte ta lite bilder på idag och visa dig senare.

Men innan det ska jag visa dig något annat, snubblade nämligen över lite gamla inredningsbilder. Jag har ju varit en fena på att göra om hyreslägenheter och hus vi bott i med dekorplast. Tänkte visa lite som jag åstadkommit.

FÖRE

EFTER


Här gjorde jag om ett kök vi hade när vi bodde på landet. Bänkskivan var träfärgad i sån där lite rödbrun färg, sliten och ful. Köpte dekorplast i svart med trämönster och sedan en matt variant. Allt på Bauhaus. Sedan fäste jag det trämönstrade på bänkskivorna och på den lilla trälisten mitt i kaklet (så urbota dum trälist kan jag tycka). Blev ganska så stor skillnad va?


Den matta dekorplasten på kaklet hade jag på i en enda lång remsa. Skar inte ur och så utan drog på den på hela. Den sög liksom in i skarverna. Blev hur bra som helst.

FÖRE

EFTER


Minns att jag försökte få till någon form av lantlig stil men blev aldrig vän med det blåa randiga. Till slut återgick jag till mitt svart/vita.

Minns att jag hade problem att hitta på något bra och praktiskt för väggen i köket. Här hade jag påbörjat lite. Sen kom jag på att jag ju kunde använda väggen till massor.


Dekorplast går ju även att fästa på väggarna utan att den skadar tapet eller färg. Klippte ut lite hjärtan och stjärnor av den.

Sedan köpte jag korgar med hängen på Rusta och hängde upp på vägghållare och krokar från IKEA. I korgarna hade jag receptböcker, växter och lite sydda hjärtan.


Katten fick en glasburk med sin mat i med en katt jag klippte ut i dekorplast.

FÖRE

EFTER

I en annan lägenhet vi bodde i gjorde jag om tråkiga fula vita bänkskivor till marmoskivor.


Fula skadade fönsterbrädor blev marmobrädor.


Jag har t.o.m gjort marmorbrickor av IKEAS ramar RIBBA och dekorplast. Haha…. Hur du gör hittar du en beskrivning på HÄR.

Japp, det var min förkärlek för dekorplast. Hoppas Du ska få lite härlig inspiration själv att kanske förnya något hemma.

Nu ska jag baka!

Kram Nina

PS: Ej sponsrad av varken IKEA, Bauhaus eller Rusta. Bara tips från mig. 

11
Subscribe
Notify of
guest

15 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Katrin
Katrin
7 years ago

God morgon!
Vad mycket fint man kan göra, stor skillnad 🙂
Kram och ha en bra dag!

Nina
Nina
7 years ago

Men oj va fint 🙂 En fundering … den där svarta träfärgade dekorplasten till bänkskivan, fäste den bra? Höll den sig snygg eller lossnar sånt där lätt? Kram och tack för en sååå mysig blogg

Niiinis
Niiinis
Reply to  Nina
7 years ago

Den fäster jättebra och håller inte på o glipar eller nåt i kanterna. Sitter superbra!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Nina
7 years ago

Tack för du läser!

Alexandra
7 years ago

Super tips

Anonymous
Anonymous
7 years ago

Jättefina tips, tack!

Lena
Lena
7 years ago

Ojoj nu blev jag inspirerad igen;) tack för alla bra tips och så roligt att det inte bara är en massa dyra grejer 🙂
Kram från Ljungby

BySiri - the life of a creative mind
7 years ago

Jäklar vad kreativ du är, framförallt med den sista ! 🙂

Jag gjorde också om med dekorplast i en lägenhet från 70-talet, det och lite fogfärg gjorde tidernas skillnad i köket där allt var gammalt och gulnat typ. Nu har jag gjort om ett vanligt trancherbord från ikea med marmorplast också och det blev ju en helt annan känsla.

Ulli
Ulli
7 years ago

Jätte fint, kul med lite tips och inspiration, tack!

Emma
7 years ago

Åhh, kan du inte göra en liten guide om hur man fäster Dekorplast på bänkskivor (stora ytor). Har 3 stora ytor i köket jag vill sätta ny Dekorplast på men är livrädd att det blir bubbligt och jäkligt

Helene i Götet
7 years ago

Du är ju hur begåvad som helst som ’ser’ hur fint det kan bli med så smarta lösningar:-)

Emilia
Emilia
7 years ago

Åhh va braa det blev! bra jobbat 🙂
jag köpte dekorplast från VN vinyls och satte på mitt soffbord. en snygg i marmor och va super enkelt och blev lika bra som ditt!
Den här köpte jag https://www.vnvinyls.se/product/dekorplast-sten-marmor-vit

Boel Ahlner
Boel Ahlner
4 years ago

Hej!

Jag är jättesugen på att göra samma grej, så tack för inspiration! P.g.a. smuts i kakelskarvar så ser jag helst att jag – precis som du – bara kör långa remsor över hela ytan. Det verkar vara enklast. 🙂 Jag undrar dock hur resultatet blir där en bit dekorplast möter en annan. Syns linjen på något vis, eller lyckas plasterna ”smälta ihop”?

Tack på förhand!

Ewa
Ewa
1 year ago

Hej
Jag skulle vilja fråga om du lagt dekorplast på plastmatta/golvet/ i badrummet och vad händer när du duschar och kommer vatten?
Kommer jag inte att behöva bli orolig att det kommer fukt och mögel?
Bli tacksam för svaret
Hälsningar😊
Ewa

niiinis
niiinis
Reply to  Ewa
1 year ago

Jag har lagt det på klinkergolv endast. Har svårt och tro att det kommer in vatten under, då lossnar nog i så fall klistret och dekorplasten lossnar så risk för mögel osv tror jag inte är så stor. Jag har detta i ett badrum med badkar där det inte kommer så mycket vatten på golvet.

Nästa inlägg

VÄNSKAP

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x