Lyxig Chokladtårta

Åh nästa gång du ska göra tårta så tänkte jag tipsa dig om denna härlighet. Det är en riktigt mustig härlig chokladbotten där ”the secret ingredient” är majonnäs. Den blir så otroligt saftig av det men sätter absolut ingen smak. Tvärtom känns det som det förhöjer smakerna ytterligare. Botten innehåller också mycket kaffe och lite rom vilket gifter sig så otroligt fint med chokladen.


RECEPT PÅ DENNA LYXIGA TÅRTA:

Botten:

3 ägg

4 dl strösocker

2 dl majonnäs

5 dl vetemjöl

1 1/2 dl kakao

1 tsk bikarbonat

en nypa salt

3,5 dl kallt kaffe

Glutenfri botten:

3 ägg

4 dl strösocker

2 dl majonnäs

5 dl glutenfri mjölmix

1 dl pofiber

1 msk fiberhusk

1 1/2 dl kakao

1 tsk bikarbonat

en nypa salt

3,5 dl kallt kaffe

Fyllning:

150 gr ljus choklad

1 1/2 dl visgrädde

Chokladöverdrag:

3 dl vispgrädde

250 gr mascarponeost

1/2 dl kakao

1 dl florsocker

1/2 flaska romessens

Gör såhär: 

1) Sätt ugnen på 175 grader. Ta en springform, jag använde en som är 24 cm, täck botten med bakplåtspapper.

2) Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt (inte för länge bara, då kan kakan bli seg). Ha i majonnäsen.

3) Blanda de torra ingredienserna. Varva sedan i de torra ingredienserna och kaffet. Använd gärna sil när du har i det torra ingredienserna så slipper du klumpar i smeten.

4) Häll i formen och grädda i ca 45 minuter. Kan vara lite längre, mycket hänger på hur stor form du har. Kakan ska vara torr när du trycker i en sticka.

Chokladfyllning:

1) Smält chokladen över ett vattenbad. Låt det sedan kallna helt. Vispa grädden. Ha i lite av den vispade grädden i chokladen. Blanda samman. Blanda sedan i chokladen i grädden. Vänd med slickepott.

2) Efter detta moment kan du täcka över kakan med plastfilm och förvara över natten. Du kan givetvis äta den samma dag också. Dela kakan på mitten och fyll kakan med chokladfyllningen.

Chokladöverdrag:

1) Vispa grädden, blanda sedan i mascarpone, florsocker, kakao och romessens.

2) Vispa samman till önskad konsistens. Spritsa sedan över kakan i önskad formation. Dekorera gärna med hallon eller körsbär.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

4
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helena Lundström
Helena Lundström
4 years ago

Var i ugnen ska den vara,,,,,,?

niinis
niinis
Reply to  Helena Lundström
4 years ago

I nedre delen blir bra.

Anna
Anna
4 years ago

Om man vill förbereda tårtan ett tag i förväg och fryser in tårtbotten: fryser man inden med eller utan fyllningen?

niinis
niinis
Reply to  Anna
4 years ago

Bäst är om du fryser in den utan fyllningen.

Linn
Linn
4 years ago

Kan man utesluta romessens?

niiinis
niiinis
Reply to  Linn
4 years ago

Absolut! 👍🏼

Nästa inlägg

Nytt på vardagsrumsbordet

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x