Så orolig….

Hej på er!

Usch, jag är så orolig för vår katt. Ni som tittat på senaste VLOGGEN vet ju att han försvann ett dygn. Hem kom han i alla fall och allt var frid och fröjd. På kvällen kräktes han och vi tänkte att det berodde på att han åt så himla mycket mat. Sen klurade vi inte mer på det.

I måndags tyckte ändå jag och Elliot att han kändes lite loj. Som om han var trött och det var snöigt ute. Egentligen inget konstigt. Han har ätit och så. Igår märkte jag ingenting direkt, men så i morse tyckte jag han var sådär loj igen. Jag märkte också att han smackade lite, höll på och slickade sig om munnen och så. Han gjorde likadant efter att han var sövd förut, av illamående. Vi märkte också att han inte rört sin mat. Jag tänkte att det kunde bero på att vi köpt en annan sort av torrfoder.


Efter att jag varit hos syrran så köpte vi finmat till honom, sånt där som vi köper lite då och då. Han är ju en katt som föredrar torrfoder annars. Men vet ni, han åt inte. Smackade och så med munnen. Ringde till veterinären och fick en tid imorgon bitti. Han har kissat så det är inget urinstopp som kan vara livshotande för katter.

Vi fick rådet att stödmata honom, och ta tempen. Ingen feber men tyckte det kändes som att det kanske var stopp där….jag vet inte. Har aldrig tagit temp på en katt. Han hade ingen feber i alla fall, inte vad jag tror med tanke på att det kändes lite fel när vi tog tempen. Sen har han faktiskt varit till skålen och ätit lite nu. Men han är slö och vill bara sova, går inte ut ens. Även om han sällan vill gå ut när det är sånt väder som det är.

Han ligger och sover här bredvid mig nu. Å jag är så orolig så jag har ont i magen. Tony ska ta honom till veterinären imorgon, jag törs inte. Är rädd för vad de ska säga. Vi har känt och tryckt på honom o det verkar inte som om han har ont. Men jag märker så tydligt att något är tok. Vår älskade lilla Toxy. Usch… Jag bävar verkligen för vad dom ska säga.

Usch, nu måste jag skriva om något annat, annars börjar jag gråta.


Idag fick jag gosa med min lille Edward-fis. Så mycket glädje det är med en liten i familjen. Han är vår andra lilla solstråle. ☀️


Sen kom vår egna lilla solstråle också och gosade med sin lille kusin. Han tycker så mycket om lille fisen. Så mycket kärlek hörni. ❤️

Nä, nu ska jag ta kväll. Jag mår illa av oro. Vill bara klappa på kissen hela tiden men det känns som han vill sova och som att han inte vill att jag ska klappa. Å jag tänker att det kanske är sista kvällen jag får klappa honom……

Jag kommer in här imorgon och berättar hur veterinärbesöket gick. Han ska vara där kl 08.30. Håll era tummar är ni snälla. Än är vi inte klara med dig lille Toxy, du har många år kvar att studsa i träden utanför…..

Snyft!

Ha en fin kväll.

Kram Nina ❤️

0
Subscribe
Notify of
guest

10 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elin Hammarsten
Elin Hammarsten
7 years ago

Men Nina då! Va jobbigt att han mår dåligt! Jag håller alla tummar jag kan för att han ska må bättre efter veterinärbesöket.
Kram

Sara
Sara
7 years ago

Åh håller tummar och tår för lille Toxy . Har själv katt så jag vet hur jobbigt det är när dom inte är pigga. Styrkekramar genom cybervärlden Sara

havrefras
havrefras
7 years ago

Men å! Håller tummarna för att det ”bara” är en liten infektion i magsäcken, nåt som gör magen sur, därav smackningarna osv. Kanske inte har nåt att kräkas upp liksom. Håller tummarna!

Sara
Sara
7 years ago

Åh FINA Toxy. Lycka till imorgon. Har själv katt så jag vet hur orolig man blir. Kram Sara

Ia
Ia
7 years ago

Precis så där betedde sig min katt, som fyller 14 år i januari, för några veckor sedan. Kan tala om att många tårar rann nerför kinderna innan vi kom till veterinären. Veterinären klämde och kände, men kände inget konstigt, jag trodde att han kanske var förstoppad, men nej, inte det. De tog blodprov, men alla värden var perfekta. De beslutade sig för att ge honom dropp i nacken, trodde de skulle få i honom kanske 200 ml, men han tog emot hela 350ml (katter säger ifrån när de tycker att de fått nog :)). Hem igen, tog semester dagen efter, bara för att ha koll på honom, se om han åt och drack. Började äta så smått av de godsaker han gillar (för mig fick han äta precis vad han ville, bara han åt), 2 dagar senare var han sitt gamla jag igen och har varit det sedan dess, kanske lite mer bortskämd när det gäller maten, men vad gör det, när han är tillbaka som den gossiga katt han är och alltid varit 🙂

Hoppas allt löser sig med Toxy, håller tummarna, för jag förstår precis hur ni mår just nu.
Kram

Anonymous
Anonymous
7 years ago

Usch vad tråkigt! Men du vet ju hur katter är, de klarar upp en massa! Han har säkert tuggat i sig nåt elände när han var ute och ligger och smälter undan det nu så blir han pigg sen. Det ordnar sig ska du se! Kram!

AnsoAnna
AnsoAnna
7 years ago

Håller tummarna för lilla missen!!
Lycka till imorgon! Kram

Lotta
Lotta
7 years ago

Lycka till idag med er fina katt ♡Min katt uppförde sig liknande när han var 13 år, var borta ett tag sen kom han hem och ville bara ligga, inte äta, höll på med tungan och betedde sig märkligt. I hans fall var det cancer så jag fick ta bort honom:(Det var svårt och tufft, men han slapp lida. Kram Nina

Helena
Helena
7 years ago

Det går nog bra ska du se. Kanske han fått i sig något olämpligt när han var ute på vift. Håller alla tummar för ett positivt resultat. /Helena

Ann-Marie
7 years ago

Åh jag förstår dej och det är så jobbigt med oron, nu har ni säkert fått ett besked, kanske. Hoppas det inte är någonfara med honom, så himla söt och det är ju både Milo och Edvard

Nästa inlägg

Lyxig Chokladtårta

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x