Kokos och limepraliner – LCHF

Idag gjorde jag lite godis. Ett godis som faktiskt går att variera i all oändlighet. Just denna har jag valt att smaksätta med lime, en riktig höjdare om du frågar mig. WOW alltså…. hela familjen har gottat sig åt dessa godsaker.

img_4618

Mums, kokospraliner med lime och ett härligt täcke av mörk choklad.

img_4621

RECEPT KOKOSPRALINER CA 15 ST:

LCHF

2 dl kokosmjölk
2,5 dl kokosflingor
rivet skal av lime
100 g mörk choklad
(½ dl sötning om man vill ha det, jag hoppade över det)

VANLIGA

2 dl kokosmjölk
½ dl strösocker
2,5 dl kokosflingor
1 lime (rivet skal)
100 g mörk choklad

Gör såhär:

1) Koka upp kokosmjölken (och socker om du gör vanliga), använd gärna det vita i kokosmjölken. Ju mer sånt desto bättre. Lidl:s kokosmjölk har supermycket sånt härligt i sig. Dra av från värmen när det kokat upp.

2) Vispa ned kokosflingorna, har du väldigt grova kokosflingor så kan du med fördel mixa ½ dl till mjöl. Blanda samman ordentligt.

3) Ha i limeskalen. Rör om ordentligt så de blandas fint i kokosröran.

img_4616

4) Rulla små bollar och låt svalna lite. Smält chokladen över ett vattenbad.

5) Häll över choklad på varje boll. Jag la i mina en och en i chokladen och tog en matsked och hällde över varje boll. La dem sedan på en annan tallrik.

6) Toppa dem sedan med riven kokos och lite av limeskalen. Spar lite till detta.

img_4623 img_4626 img_4627

Ät och njut i fulla drag! 🙂

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

44
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nina K
Nina K
7 years ago

Hej!
Jag har följt din blogg i flera år och blir överlycklig över att du börjat ta med lite LCHF recept. Jag har ätit LCHF i ett år nu och det har verkligen förändrat mitt liv fullständigt! Jättekul att få lite LCHF inspiration här i din mångsidiga blogg
Kram från en annan Nina

Niiinis
Niiinis
Reply to  Nina K
7 years ago

Så roligt att du gillar! Tack! Fint namn har du med. ❤️

Nästa inlägg

BYXTIPS

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x