6 värdefulla tips på vad du kan använda Bokarbonat till

Det finns flera sätt att använda bikarbonat på än i bakning. Massor med härliga huskurstips men också terapeutiska tips för våra kroppar!

Här kommer 6 värdefulla tips på hur du kan använda det också!

1) Få bort dålig lukt i skorna. Strö en tsk var i varje sko, skaka runt den ordentligt och låt ligga över natten. På morgonen tömmer du skorna eller dammsuger upp det.

2) Trolla bort dålig lukt i dammsugaren. Häll lite bikarbonat på golvet, sug upp det med dammsugaren. Bikarbonatet hamnar då i påsen vilket gör att den inte utsöndrar dålig lukt.

3) Hjälper mot urinvägsinfektion. Denna förmåga beror främst på den alkaliska substansen som gör urinen mindre sur och därför minskar den brännande smärtan i urinvägarna. Detta är en enkel huskur som kvinnor kommer uppskatta: lös en matsked bikarbonat i ett glas vatten och tillsätt saften av en halv citron. Källa här.

4) Tar bort dålig lukt i kylen. Häll lite bikarbonat i en skål och ställ i kylen. Känt är också att ättika tar bort dålig lukt.

5) Bikarbonat för bättre matsmältning. Bikarbonat upplöst i vatten efter våra måltider. När vi lider av matsmältningsbesvär är det vanligt att vi drabbas av obehagligt illamående, svullen mage och en brännande känsla i bröstet. I dessa fall är det mycket fördelaktigt att inta bikarbonat för att bryta ner fett och på så sätt främja matsmältningen i magen. Källa här.

6) Mot halsbränna. Om du ofta upplever halsbränna bör du inte missa chansen att ta ett glas vatten med en matsked bikarbonat för att bli bättre. Halsbrännan lindras genom att överskottet av syra neutraliseras, vilket minskar obehaget och den brännande känslan. Källa här.

69
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Dagens LISTA

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x