Kladdkaka med kokostoscatäcke
Den här kakan är ”to die for”. Jag kan lova dig att de du bjuder denna på kommer alla att humma högljutt av välbehag, eller så äter du den själv. 🙂 En kaka som liksom har allt. Kladd, crunch och choklad. Vad mer kan man begära?
Bara jag kikar på bilderna nu så känner jag smaken i munnen. MUMS!
KLADDKAKA MED KOKOSTOSCA, 8 bitar:
150 g smör
3 st ägg
1 ½ dl strösocker
0,75 dl kakao
1,5 dl potatismjöl
0,5 dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
chokladknappar (jag använder Valrhona choklad)
Kokostäcke:
½ påse kokos (100 g)
1 dl socker
½ dl sirap
0.75 dl mjölk
30 g smör
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader.
2) Kläm fast bakplåtspapper i botten av en springform på ca 22 cm. Smörj den på insidan av kanterna med smör.
3) Rör ihop ägg och socker med en slickepott. Vispa inte för vi vill inte ha luft i kakan, den ska bara vara kladdig.
4) Smält smöret. Mät upp kakao, potatismjöl och vaniljsocker.
5) Rör ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret och sirapen.
6) Häll smeten i formen, fördela ut chokladknapparna över kakan och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i knappt 20 minuter. Tiden kan variera beroende på vilken ugn du har så håll koll på kakan. Den ska vara lite svajig, den ska in i ugnen igen sen.
7) Häll i alla ingredienser till kokostäcket i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i några minuter. När sedan kakan gräddats i ca 20 minuter så tar du ut den, låt den svalna en smula och lägg sedan på kokostäcket på kakan.
8) Skjuts in i ugnen i ca 15 minuter till eller tills kokostäcket får en gyllengul färg. Ät och njut! ♥
Ps: Gillar du receptet får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget.
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina