Enklaste julgodiset

Goodmorning!

Jo men jag har inte sovit sen halv 1 inatt. Ööööööh…. GÄSP! 🙂 Tur det är lördag i alla fall. Jag var uppe tidigt i morse och fixade lite julgottis. Detta recept är till för dig som kanske inte superdiggar att baka eller tycker att det är svårt och totalt ointressant. Detta recept är för dig. Dessa godsaker slänger du bara ihop så är det klart sedan. Fint blir det också…. 😉

I morse kokade jag min lyxiga varma choklad.

img_4843

Detta är varm choklad på riktigt. Mustigt mörk och smakrik med Valrhona choklad och vaniljsocker. Magiskt god!

img_4840 img_4841 img_4844 img_4847 img_4848

Dessa är busenkla att göra. Det enda du behöver är:

Några stora marshmallows
Några små marshmallows
candy canes
oreokakor
mjökchoklad
Lite rapsolja

Allt är givetvis beroende på hur många du vill göra. Men det du gör är bara att du kapar candycanes så de blir en böj kvar. Stick in den i sidan på en marshmallow. Doppa toppen i mjölkchoklad som du smält och blandat med lite rapsolja. Vi pratar ca 1 tsk till 100 g mjölkchoklad. Lägg på några minimarshmallows och ställ dessa på oreokakor som ska symobisera en tallrik. 🙂 Jag satte lite honung under marshmallowsen för att de skulle stå rakt upp.

Ät och njut lite annorlunda julgodis! 🙂 ♥

Milo som kom ned mitt i fixet blev lyrisk när han såg den varma chokladen. Självklart fick han dricka den även om det är lite sött sådär…. men det är ju lördag! 🙂

candy-cane-hot-chocolate

recept_varmchoklad_hemgjord_oboy img_4795 recept_varmchoklad_hemgjord_oboy_julblomma

Igår pyntade jag också lite här hemma. Så myyyyyyys att äntligen få in ljuset igen. Köpte en vit julblomma/julstjärna igår. Även om jag inte direkt är någon vän med dessa blommor, de dör direkt. Har du tips på hur man får dem att överleva julen?

julpyntning_julpynt_advent_julblomma julpyntning_julpynt_advent_julblomma

Stjärnor har kommit upp i fönstren också.

julpyntning_julpynt_advent_julblomma

Sladdar lite hejsvejs än så länge men det ska fixas också.

Slutligen ett sista tips på snabbt julgodis också. Detta är nog ännu enklare att göra.

img_4849 img_4850 img_4851

Här tar du bara marshmallows, doppar botten i smält choklad, krossar lite poklagrisar (eller candycanes) och rullar dem i detta kross. Frys sedan en liten stund, ät och njut! Jag smakade en och det var fasicken såååå gott alltså!

Det var morgonens tips på lite julgottis hörni! Snart ska vi åka till Västerås här. Jag kommer gå omkring som en zombie idag av trötthet. Ska försöka ta en powernap i bilen på vägen dit.

Vi hörs senare!

Kram Nina ♥

43
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna S
7 years ago

Jag har två julstjärnor som är flera år, ena ser mer ut som en buske. Hur dessa två har överlevt vet jag inte riktigt, för jag gör typ alla fel, glömmer att vattna, har dom framme hela tiden året runt. Okej de blommar ju då lite när de vill så oftast inte på julen. Men de har aklimatiserat sig hos mig på något konstigt sätt. Jag har haft många julstjärner som bara dött efter 2-3 veckor. Men jag önskar dig lycka till och jag hoppas du får den att överleva! Kram

Kristina
Kristina
3 years ago

Åh, varifrån kommer den vita lyktan som du har på bordet? Jag har letat mig fördärvad efter en sån!

niiinis
niiinis
Reply to  Kristina
3 years ago

Köpte för 200 år sen typ, haha… kommer inte alls ihåg tyvärr. 🥲❤️

Nästa inlägg

Pyntelipynt

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x