Egengjord adventskalender

Kväll igen då, eller för mig är det kväll. Det blir ju så när man vaknar halv 4 på morgnarna. 🙂 Jag sitter och gäspar och ska snart gå och tvätta av mig sminket och ta kväll.

Idag fick jag Ä N T L I G E N upp en sån hemmagjord adventskalender. Jag har i sååååå många år blivit inspirerad av andra mammor och pappor som gjort såna till sina barn. Tänkt att en sån ska jag också göra till Milo. Tror ni jag lyckats….eeeh NOPE. Som med mycket annat har det inte hunnits med. Det har varit ett virrvarr av första adventsfirande och julpyntande så man har helt enkelt aldrig hunnit. Förutom i år då! I år lyckades vi äntligen. Ok, lite sent då den kom upp i eftermiddags men den kom upp den 1:a December och ÄNTLIGEN fick Milo en sån ”kul” adventskalender som mamman planerat i 100 år.

img_4966 img_4967 img_4969

Jag multitaskade idag medan jag åt lunch. Vi köpte först såna tunna vita påsar. Sedan hittade vi siffror som vi tejpade på påsarna. Sen inhandlade vi ett tygband med små  hjärtan på och sen var det dags att fylla påsarna. Det var ju typ svårast att komma på. Tycker ändå att vi fick ihop det riktigt bra. Det finns allt ifrån godis till pokemonkort och tuggummi. Han fick öppna första idag efter skolan och blev lyrisk. Vi var noga med att förklara att någon dag så kan det vara t ex ett tuggummi så han nu inte tror att det ska dyka upp nerfs och hela konkarongen i dessa påsar. Haha… Ibland måste man vara övertydlig! 🙂

img_4970 img_4977 adventskalender_egengjord_hemmagjord img_4983 img_4986

Det blev riktigt mysigt i köket. ♥

img_4987 img_4999

Idag fick också mamman i huset öppna sina små godsaker. 🙂

mamma-fyller-ar

Sist men inte minst, min fina mamma fyller år idag. Tyvärr så är hon uppe i Norra Finland hos mormor och ligan då min moster fyller jämnt. Så ingen mami hemma på evigheter. Vi får helt enkelt fira henne när hon kommer hem igen. Mamma, jag har grattat dig till höger och vänster nu, självklart också här på bloggen. Mamma är en av oss härinne förstår ni. Hon läser här och så skäller hon på mig om jag inte bloggat. Ringer och säger (på sån där lite härlig finsk brytning-mamma bryter inte mycket men man hör att hon är finsk-på ett härligt sätt): ”Nååå…..varför har do inte ploggat?” Helst om jag varit på nå happenings eller en fest eller nåt. Hon vill veta vad jag haft på mig, hur jag såg ut, om vi hade skoj…ja men du vet. Hon är så jäkla söt min mamma.

Älskar dig mamma och hoppas du fick en fin födelsedag hemma hos din mamma! ♥

Jahapp, nähäpp…. Nu ska jag ”ta kväll”. Varför känner jag mig som en riktigt gammal tant när jag säger så? Haha… Ta kväll. 🙂 Det är när man får hoppa i mysbyxorna, slänga upp håret i en slarvig tofs och såsa ned i soffan. Det ska jag ta och göra nu.

Ha en mysig kväll finisar!

Kram Nina ♥

0
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vickis
Vickis
7 years ago

Stort grattis till Mamma Nina!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Vickis
7 years ago

Tackar! ♥

Jessie
Jessie
7 years ago

Shit vad snygg Adventskalender du gjort! Så söt mamma du verkar ha.
Var i Norra Finland är hon?
Trevlig helg o kram 🙂

Niiinis
Niiinis
Reply to  Jessie
7 years ago

Mamma och pappa är båda från den lilla byn Sodankylä. Ligger 16 mil från Rovaniemi. Högt uppe i norr. 🙂 Trevlig helg till dig med. Kram

Jessie
Jessie
7 years ago

Tack
Ja, Sodankylä ligger 2 timmar från våran stuga (på Svenska sidan, Tornedalen) Det är så vackert där uppe❤

Niiinis
Niiinis
Reply to  Jessie
7 years ago

Men oj, ja det är ju inte så långt alls. Där är man uppvuxen på somrarna. Jättevackert, har fått en längtan dit faktiskt. Vill nog åka upp i sommar och hälsa på.

anne thorgren
7 years ago

Hej!blev nyfiken på din kalender o därför hamnade jag på din blogg. Läste att din mamma kommer från Sodankylä, det gjorde min mamma oxå numera bortgången. Hon hette sotaniemi som flicka o kom till sverige efter kriget.jag är född i sverige så jag kan ingen finska. Har en äldre syster o 2 halvbröder här. Min kusin säger att det finns ättlingar kvar i sodankylä men har aldrig träffat dom.Din mormor kanske känner till den där släkten……Ha en fin adventstid samt en riktigt mysig jul o nyårshelg….

Jessie
Jessie
7 years ago

Härligt Nina❤ Klart Ni måste åka upp i sommar! Visst är ditt flicknamn Kyngäs? Min äldsta son köpte en bil av en som heter så och han har sin stuga/släkt i Sodankylä.. måste vara släkt åt dig. Han bor i Haparanda nu… han är i 65 års åldern..

Nästa inlägg

Klädtips till de mindre

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x