PokebolltĂ„rta – NĂ€r bakningen gĂ„r Ă„t helskotta!

IgĂ„r blev  han dĂ„ Ă€ntligen 8 Ă„r! Livet hade inte kunnat vara roligare liksom! 🙂 Vem vill inte fylla Ă„r liksom? 🙂 Äpplet faller inte lĂ„ngt frĂ„n trĂ€det. Han födelsedag blev toppen pĂ„ alla sĂ€tt och presenterna fick toppbetyg. Han fick sin pokebolltĂ„rta som han önskade sig.

Men…..igĂ„r hade jag en av mina största MELT DOWN`s sen jag började baka tror jag. AlltsĂ„ det var verkligen ett skĂ€mt pĂ„ riktigt. Milo hade som tur Ă€r fullt upp att laja med sin Nerf och grannkompisen sĂ„ han mĂ€rkte inte av det sĂ„ mycket. Men jag kan tĂ€nka mig att Tony nog mĂ€rkte en del……svordomarna visste inga grĂ€nser och jag drog sĂ„ lĂ„nga svordomsharanger sĂ„ jag har nog aldrig ens svurit sĂ„ mycket pĂ„ samma gĂ„ng. ”HELVETESJÄVLAHELVETE” liksom. En pokebolltĂ„rta var nog en större utmaning Ă€r jag hade förvĂ€ntat mig. 🙂

Jag har lĂ€rt mig tvĂ„ saker frĂ„n iGÅR!

1) Spara inte all bakning till samma dag! Fr o m idag ska den dagen som nÄgon fyller Är vara bakfri. PUNKT!

2) Gör inte BARA nya recept nÀr du bakar till ett kalas!

Jag kastade tvĂ„ bakverk och resten blev skitfula, typ sĂ„! Även om det oftast visas rĂ€tt sĂ„ fina bilder pĂ„ bakverk hĂ€r sĂ„ vill jag bara meddela att sĂ„ Ă€r det ju inte ALLTID! Fifasen som man kan misslyckas alltsĂ„. 🙂 En sĂ„dan dag var det igĂ„r. Vet du? Jag var sĂ„ inihelskotta irriterad och förbannad sĂ„ jag kunde inte ens förmĂ„ mig att ta bild. Lite synd eftersom det hade varit roligt att visa er idag. 🙂

pokebolltÄrta_pokemomtÄrta_pokeballcake

HĂ€r Ă€r dĂ„ PokebollstĂ„rtan dĂ„. Jag var bara sĂ„ glad att han sĂ„g att det var en pokeboll. Ja med tanke pĂ„ att frostingen uppepĂ„ skar sig, det som skulle bli rött blev rosa, den supermörka chokladmoussen som skulle fungera som det svarta pĂ„ Pokebollen kastade Tony. Han trodde det var nĂ„got som jag inte skulle anvĂ€nda. DĂ„ hade de första gĂ€sterna redan kommit, gissa om jag höll pĂ„ att flippa ur? 😀 Haha… Snabbt svĂ€ngde jag ihop nĂ„got som blev typ mörklila och spritsade pĂ„. 🙂 Du som inte vet vad en pokeboll Ă€r sĂ„ ser den ut sĂ„hĂ€r:

pokeboll

Idag kan jag skratta Ă„t det. IgĂ„r…..not so funny! 😉

img_5183 img_5169 img_5171

Inuti hade jag en jĂ€ttegod chokladmousse och översta lagret var en red velvet cake. Bottnarna lyckades ocksĂ„ superbra, sĂ„ det enda var ju liksom sjĂ€lva toppingen som gick Ă„t skogen. (Mitt tĂ„rtbottenrecept Ă€r bĂ€st i vĂ€rlden) 😉 Min syster gav i alla fall tĂ„rtan högsta betyg. Det var den godaste tĂ„rtan hon Ă€tit. Va? Det var inte illa pinkat va? 🙂 Tack syster! ♄♄♄

RECEPT POKEBOLLTÅRTA:

En del av tÄrtan var red velvet cake, överdelen dÄ pokebollen ju Àr röd pÄ ovansidan.

Red velvet cake

1  œ dl mjölk
Âœ msk vinĂ€ger (ex vitvin eller Ă€ppelcider)
60 g mjukt smör
2 œ dl socker
2 Àgg
45 ml röd hushÄllsfÀrg
1,5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3  œ dl mjöl
œ tsk salt

œ tsk vinĂ€ger (ex vitvin eller Ă€ppelcider)
2 tsk bakpulver

Gör sÄhÀr:

1) HÀll mjölken i ett glas och rör ned vinÀger. LÄt blandningen stÄ nÄgra minuter.

2) Vispa smör och socker till en mjuk fluffig krÀm. TillsÀtt ett Àgg i taget och vispa en stund mellan varje Àgg.

3) I en annan bunke blandar du kakao, karamellfÀrg och vaniljsocker. HÀll sedan lite i taget i Àggsmeten och vispa noga.

4) TillsÀtt nu mjölkblandningen samt mjölet och saltet. Rör om tills allt blandats ordentligt.

5) I en annan behÄllare kan du sedan blanda vinÀgern och bakpulvret och hÀll sedan detta i smeten.

6) bakplÄtspapper i botten pÄ en form pÄ ca 24 cm. HÀll smeten i formen och grÀdda kakan pÄ 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Testa med en sticka, den ska vara helt torr. LÄt svalna nÄgot innan du tar den ur formen.

TĂ„rtbotten (botten 2, den ljusa)

Det gör du efter mitt recept pÄ tÄrtbotten.

Chokladmousse (tÄrtfyllning)

3 Àgg
1 dl strösocker
2 tsk romessence
1 burk creme fraiche
250 g mörk choklad

Gör sÄhÀr:

1) Dela Àggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett hÄrt skum.

2) Vispa sedan Àggulor och socker lite fluffigt.

3) SmÀlt chokladen i ett vattenbad.

4) Blanda sedan chokladen med creme fraiche. HÀll allt i Àggulesmeten. HÀll i rom och blanda runt ordentligt.

5) VÀnd i Àggviteskummet och blanda vÀl. StÀll kallt i ca 15 minuter. Ta ut och vispa till ett hÀrligt mousse med en elvisp. Fyll tÄrtan med mousse.

Ett tips nÀr man gör en rund topp pÄ tÄrtan Àr att vÀnda i bottnarna i en stor degbunke. LÀgg plastfolie i botten och lÀgg sedan botten i degbunkens botten. Ha pÄ fyllning mellan lagren och sÀtt ihop tÄrtan. Dra plastfolien lite tajt runt tÄrtan och lÄt stÄ kallt. Detta var verkligen toppen! TÄrtan höll i ihop riktigt riktigt bra!

Topping – Cream Cheesefrosting

200 g mjukt smör
4-5 dl florsocker
250 g cream cheese (philadelphiaost)
1 tsk vaniljsocker

Gör sÄhÀr:

1) Börja med att vispa smöret riktigt vitt och krÀmigt. Detta tar uppemot 5 minuter. Blanda i florsocker och fortsÀtt vispa tills allt Àr helt blandat.

2) TillsÀtt cream  cheese och fortsÀtt vispa till en jÀmnt smet. Skulle den vara för lös har du i lite mer florsocker, dÀrför stÄr det 4-5 dl florsocker.

3) Dela smeten i 2 lika delar, spar lite till ”bĂ€ltet” av pokebollen. Blanda i röd karamellfĂ€rg (eller pastafĂ€rg) i den andra delen, bĂ€ltet har du i lite kakao i eller svart pastafĂ€rg.

4) Spritsa sedan tĂ„rtan som en bokeboll. 🙂

img_5174

Det blev ocksÄ Lussebullar, lyckade som vanligt nÀr jag kör efter mitt recept pÄ Lussebullar (<lÀnk). Jag bakade ocksÄ glutenfria lussebullar utan jÀst med vaniljfyllning. De ska du fÄ recept pÄ en annan dag.

Jahapp, nu ska jag jobba vidare hÀr. VI hörs av lite senare igen!

Kram Nina ♄

 

6
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
LinizTravel
7 years ago

AlltsĂ„ wow – snygg!!! Gissar jag Ă„ker pĂ„ att baka en sĂ„n nĂ€sta Ă„r 😉 hihi! Kul Ă„ ses förra v! kramar

trackback
7 years ago

[…] 1 kaka red velvet cake eller vanlig Sockerkaka […]

NÀsta inlÀgg

Kakor i burk – ï»żGĂ„ bort present

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x