3 olika griljeringar till skinkan

Brukar du köra samma griljering på julskinkan varje år? Jag tänkte jag skulle inspirera dig lite att våga testa lite nytt till i jul. Vad sägs om 3 olika griljeringar till den älskade skinkan där hemma?

Honey Roasted Ham Boxing Day Buffet

Kryddgriljering
20 hela kryddnejikor
1 dl farinsocker
1 tsk malen kryddpeppar
1 msk malen ingefära

Glansgriljering
4 msk farinsocker
2-3 kvistar rosmarin, färsk

Mandelgriljering
1 äggula
2 msk svensk senap
2 msk flytande honung
2 krm malen kanel
1 påse mandelspån, 50 g

GÖR SÅHÄR:

Kryddgriljering

Värm ugnen till 225°. Skär fettranden ovanpå skinkan till ca 1 ½ cm. Skär rutor i fettranden. Stick in kryddnejlikorna. Blanda samman socker, peppar och ingefära. Strö blandningen över skinkan. Ställ in den mitt i ugnen och griljera tills ytan blir hård och får fin färg, 10−15 minuter.

Glansgriljering

Värm ugnen till 225°. Skär fettranden ovanpå skinkan till ca 1 ½ cm. Skär rutor i fettranden. Strö rikligt med socker över skinkan. Stick in små buketter av rosmarin i rutmönstret. Griljera ca 20 minuter eller tills sockret smält och skinkan fått fin färg.

Mandelgriljering

Värm ugnen till 225°. Skär fettranden ovanpå skinkan till ca 1 ½ cm. Blanda samman äggula, senap, honung och kanel. Pensla skinkan med blandningen, men spar ca 2 tsk. Strö över mandeln. Pensla med resterande blandning. Griljera i mitten av ugnen 15−20 minuter.

Inspirationen är hämtad hos svensktkott.se

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

23
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

I väntan på julkalendern 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x