Kolasnittar – Julsnittar

Nu ska du få ett recept på juliga kakor! Smakerna är fantastiska. Tänk dig lite syrlig apelsin till julig kanel och kardemumma mitt i en explosion av kola! Ämen jag dööööööör så gott! Kolasnittar med apelsin, kanel och kardemumma it is.


RECEPT:

100 g mjukt smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2 1/4 dl vetemjöl

1 krm bikarbonat

1 krm bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 apelsin (riv av zesten)

1 tsk kanel

1 tsk kardemumma

Gör såhär:

1) Vispa samman smör och socker till en krämig smet.

2) Blanda sedan i resten av ingredienserna. Jobba ihop till en deg med händerna eller en slickepott.

3) Forma till 2 rullar, lägg på bakplåtspappersklädd plåt.

4) Platta till rullarna något och räffla sedan med en gaffel.

5) Skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 12-15 minuter.

6) Ta ut och skär ur snittar. Jag använde min degskrapa att trycka ut snittar med.

7) Låt svalna helt, förvara i burk. Går utmärkt att frysa.

476
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
C
C
7 years ago

Du är så otroligt duktig på att hitta på recept! Känns som denna blogg har utvecklats mycket. Ska jag baka är det här jag går in numera och letar inspiration. Heja dig!

Niiinis
Niiinis
Reply to  C
7 years ago

Men åh! Tack, nu blev jag ju rörd. Tack! Tack för dina ord…..betyder ju massor liksom. Man lägger ned så otroligt mycket jobb och tid på allt man gör så dina ord är som en stor bekräftelse. Åh, du gjorde min kväll! TACK! ♥♥♥

Annelie
Annelie
6 years ago

Hej!
Jag måste bara få tacka för alla underbara recept! Tidigare har jag inte varit intresserad eller road av bakning. Bakade bara när det var absolut nödvändigt. Nu gör jag det med glädje tack vare dig..TACK! ❤
Kram / Annelie

Michela Östervall
Michela Östervall
3 years ago

Går det att göra glutenfri?

niiinis
niiinis
Reply to  Michela Östervall
3 years ago

Absolut, byt ut mjölet mot mjölmix och tillsätt 2 msk fiberhusk. Känns degen för lös så kan du fylla på med mer mjölmix, inte för mycket bara för då blir dom för torra.

Nästa inlägg

Nya koppar

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x