ANNONS

Grova tekakor – LCHF

/

I morse hade jag inget bröd som jag kunde äta. Tänkte att jag skulle baka något snabbt bröd som är gott. Tog lite ingredienser som jag hade hemma. Skitbra! Det blev grova LCHF tekakor. Sååå goda! Du vet ett rejält bröd sådär, med lite tuggmotstånd. Smöret som smälte uppepå sedan och ostskivan som blir alldeles svettig av den varma tekakan och så sätta tänderna i den. MUMS! ♥

img_5594

 

img_5584
img_5588
img_5590
lchf-bröd

RECEPT ca 5 st:

4 ägg
50 g smör
1,5 dl fibrex
2 tsk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 msk sesamfrön
½ dl solrosfrön
1 tsk brödkryddor
½ tsk salt

Gör såhär:

1)  Mixa fibrexflingorna och solrosfröna till mjöl i en blender.

2) Blanda sedan alla torra ingredienser.

3) Smält smöret och vispa äggen medans.

4) Häll i smöret i äggblandningen och rör om. Låt sedan smeten stå och svälla.

5) Forma tekakor och lägg på bakplåtpappersklädd plåt. Nagga med en gaffel i varje.

img_5581

(Ser nästan ut som små hamburgare som ligger där på plåten.) 😀

6) Grädda i 225 grader ca 7-10 minuter, de ska få lite färg. Ät och njut!

img_5586

lchf-bröd

1
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00