Oh my god

Godmorgon!

Well, jag vet inte om denna fredag startat riktigt så härligt och bra som man kanske hade önskat? Kolla in det här scenariot, alla tider är ca tider, hade en susning om tiden om än inte exakt.

01.23: Vaknar av mig själv, upp på toa. Kommer tillbaka till sängen och är pigg. Vilar en stund men ger upp, kollar telefonen, sen blir det Netflix. Somnar om runt 02.35.

03.18: Milo kommer till mig. Jag vaknar och säger åt honom att gå och lägga sig. JAG: ”Det är mitt i natten Milo, alla sover fortfarande”. Sur som en citron går han tillbaka till sin säng.

03.25: ”Jag kan inte sova mamma” beklagar han sig. ”Du har ju inte ens försökt, lägg dig och blunda” säger jag.

03.27 Tony snarkar som ett tröskverk. Knuffar till honom.

03.30 ”Får jag öppna mina julkalendrar” frågan han. ”Nej det får du inte, alla sover Milo. Alla dina klasskamrater ligger och sover, ALLA sover. Mamma vill också sova” säger jag. Sur som en citron ligger han kvar i sängen och suckar högt.

03.34 ”Mammaaaaa, jag har en jättelös tand!” utbrister han. ”Låt den vara Milo, den kommer ändå inte lossna på några dagar, sov nu” försöker jag. ”Näää, den kommer lossna nu. Den är jättelös”. Här tänker jag att det är påhitt, han har inte ens nämnt tanden så förmodligen kommer han på det som ett argument för att få gå upp.

03.36 ”Mamma, den är JÄÄTTELÖÖÖÖS” Här tröttnar jag lite. ”Kom hit då så får jag känna på den?” 

03.37 Han kommer över och jag vickar på den och märker att den verkligen sitter löst. Blir uppriktigt förvånad. Vickar lite på den och försöker få loss den. Säger åt honom att trycka riktigt hårt med tungan på tanden. PLOPP, den lossnar! Den satt ju jättelöst! Kanske var det tur att han envisades? Har ett vattenglas bredvid sängen som vi lägger tanden i, det gäller att komma ihåg det nu.


En liten mjölktand som suttit där sen han var runt 6 månader.

03.45 ”Gå och lägg dig en stund nu vännen” försöker jag. Hur dum får man lov att vara liksom? ”Får jag öppna mina kalendrar? frågar han. ”Nej” svarar jag.

03.50 Kommer till min säng och lägger sig bredvid mig. Suckar högt. Ligger och sjunger julsånger lite tyst för sig själv. ”Mamma, jag KAN inte sova”. Här ruttnar jag. ”Men Milo, mamma vill sova. Jag är jättetrött!” försöker jag.

03.55 Tony vaknar. Milo upprepar allt han sagt till mig till Tony. Lägger också till ”Får jag låna din telefon?” Tony som är helt nyvaken säger precis som jag NEJ på alla frågor. Milo surar ur rejält och går till sin säng. Sen börjar allt om igen.

04.00 ”Jag är pigg, jag kan inte somna om”….. Tony försöker med samma argument som jag.

04.05 Hot om jultomtar i fönstren börjar komma.

04.10 Här ruttnar Tony. För ovanlighetens skull studsar han upp, tar på sig morgonrocken och går ned.

04.15 Försöker somna om….men sovtåget har redan gått för längesen. Går igenom lite mail, googlar på hur man kan montera en dörr. Googlar på hur man löser en trång hall.

04.45 Går upp, alltså är hela familjen uppe för att starta dagen!

Ja, där har ni vår morgon. Rise and shine people. Idag är det FINFREDAG! Hörs senare!

Kram Nina


0
Subscribe
Notify of
guest

15 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vickis
Vickis
7 years ago

Såg under mitt nattskift nu att du hade gjort något på instagram före 03 nån gång, tänkte direkt att; ”Oj, ska hon vakna redan?!”
Det märks att jag har läst hos dig i några år nu, man är liksom ”van” vid dina Nina tider. ❤
Jag försöker alltid tänka att dagen kan ju bara bli bättre vid en sån start på dagen. ❤
Önskar dig och familjen en härlig finfredag, här har jag just vinkat av man och ”småbarn” så nu blir det frukost med stora tjejen innan hon ska till skolan och jag lägga mig o sova.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Vickis
7 years ago

Japp! Uppe med tuppen! Detsamma till dig! ❤️

sophia brunnberg
sophia brunnberg
7 years ago

Vad gör man inte för sina barn hoppas ni får en trevlig fredag trots tröttheten. mina fredagar slutar alltid med att jag slumrar i soffan vid 20 tiden sen är jag pigg och lägger mig sent och vaknar såklart min vanliga tid på lördagen

Niiinis
Niiinis
Reply to  sophia brunnberg
7 years ago

Här kommer vi sova oss igenom fredagsmyset! ❤️

Annica
Annica
7 years ago

Oj oj oj men ler ändå och tanden var lös . Ha en fin dag familjen och kul läsning på Facebook som Basse lagt ut. Du var en grym målvakt Nina

Niiinis
Niiinis
Reply to  Annica
7 years ago

Åh nostalgi, blev tårögd. Det var en vansinnigt kul period i mitt liv!

bettan
bettan
7 years ago

Spontana tanken är ”Men så vidrigt!” Jag skulle bokstavligen dö utan sömn. Hur överlever ni? Och hur orkar Milo vara i skolan om han stiger upp mitt i natten?
Hoppas det blir en skön fredag ändå, trots lite sömn. 🙂

Niiinis
Niiinis
Reply to  bettan
7 years ago

Han överlever eftersom han somnar tidigare än alla andra, tack och lov! ✨ Ikväll sover vi oss igenom fredagsmyset.

Mia
Mia
7 years ago

Oj! Haha!! Ursäkta men jag småskratta när jag läste ditt inlägg. Vet ju själv hur det kan vara med barn som tycker det är dags att vakna mitt i natten (har 4 stycken), så lite känns igen.
Desperationen när man själv är så trött och de så pigga.
Hoppas ni tar er genom dagen med gott mod iaf. Kram

Sofi
Sofi
7 years ago

Inatt var ni inte ensamna om att vara vakna kan jag tala om, men här var det diverse gravidkrämpor som höll mig vaken.. Efter ex antal vändor till toan, värma vetekudde, vanka runt, käka lite…sååå näe, vid 5 gav jag upp. Menmen, vi får göra det bästa av dagen och inte ha så höga krav på oss själva! 🙂 Kram till er!

Kristin
Kristin
7 years ago

Åh, vi hade också en vaken natt i natt. Något med månen kanske?
Ha en härlig fredag!

Siv
Siv
7 years ago

Låter som en härlig natt ! Har du sett i dagens EP att du är omnämnd där ? första sidan i del två . Det var innebandy match och du höll nollan . Trevlig helg

Niiinis
Niiinis
Reply to  Siv
7 years ago

Såg det på FB. Så rolig läsning! ❤️

Cattis
Cattis
7 years ago

Åh, det låter verkligen tufft! Sover han i ert rum? Kanske bättre om han flyttar till eget rum så att ni inte väcker varandra? Sov skönt ikväll!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Cattis
7 years ago

Vi har gjort om ett rum till två. Så han har ”eget rum”. Men den lille filuren kastar sig in till oss direkt när han vaknar. Vi ska försöka. Tack!

Nästa inlägg

Isigt 

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x