ANNONS

Saffransmuffins med julig frosting – LCHF

/

Igår bakade jag muffins som är LCHF och självklart då glutenfria. Så goda blev dem. Saffran och kokos gifter sig så otroligt fint tillsammans. Sött, gott och juligt.

img_5671
 
img_5682
img_5686

RECEPT ca 10 st

50 g smör
½ dl creme fraiche
1 paket saffran 0,5 g
4 dl kokosmjöl (jag använder mig av kokosflingor som jag mixar till mjöl)
½ dl valfri sötning
2 ägg
1 tsk bakpulver

Frosting:

2 dl vispgrädde
1½ dl creme fraiche
1 krm kanel
1 krm malen kardemumma
1 tsk valfri sötning

Gör såhär:

1) Smält smöret.

2) Blanda alla torra ingredienser.

3) Häll i det smälta smöret, äggen och creme fraichen i kokosmjölblandningen. Låt gärna stå och svälla i några minuter.

4) Fördela smeten i muffinsformar

5) Grädda på 175 grader i ca 20 minuter, de får gärna vara lite lite kladdiga i mitten.

Gör frosting:

1) Vispa grädden.

2) Häll i creme fraiche, alla kryddor och sötning.

3) Spritsa ut dessa på muffinsen.

img_5694

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00