Drömmen som gjorde mig ledsen….

Godmorgon bloggisar! ✨

Återvänder ni tillbaka till verkligheten idag? Vi har fått en bonusdag till ledigt då det är planeringsdag på skolan. Jag och Milo ska förvalta den på bästa sätt. Först ska mamman i huset baka glutenfria kanelbullar och lite mer glutenfritt bröd så jag klarar mig i veckan (bullarna är till frysen). Sedan blir det både pulkaåkning och en fika på stan har vi bestämt. Mysigt!

Pappan i huset är fortfarande jätteförkyld men åkte och jobbade ändå. Stackars, man vet ju hur det känns när man mår sådär. Min förkylning är bättre, förstår inte riktigt? Från att ha varit superförkyld igår morse till att det idag nästan inte är någon förkylning kvar alls. Fattar ingenting? Har ju träningsdag idag egentligen men jag hoppar det så det inte bryter ut igen.


Hörni, jag drömde om vår kisse inatt. Han försökte komma tillbaka på något sätt och jag kunde inte hjälpa honom. Nu känns drömmen sådär diffus men han var så verkligen i drömmen. Jag fick känna på honom och det var helt underbart. Samtidigt som det var fint att ha honom i drömmen så gjorde det mig ledsen. Gud, vi saknar honom så.

Häromdagen kollade jag blocket, ja jag kollar lite efter kattungar. Inte för att vi är redo ännu men jag finner någon slags ro med att titta där åtminstone. Satt hjärtat i halsgropen häromdagen när jag hittade 3 katter där den ena var så lik Toxy.


Kolla den i mitten? Den är lite mer långhårig men så lik över ansiktet ju.


Ser ni? Nästan lite läskigt. Instinktivt ville jag ringa och köpa den direkt, men det är ju inte han liksom. Har märkt att jag letar efter en katt som ser ut som han. Det är också då jag förstår att vi kanske inte är redo för en ny.

Jag läser mitt inlägg ifrån när han gick bort. Hur vi begravde honom samma kväll och min ofattbara sorg. Hur jag bröt ihop gång på gång. Jag har aldrig gråtit så mycket. Jag fick riktiga meltdowns och känslor som att jag skulle bryta samman fullständigt. Usch, jag gråter nu…. Imorgon är det prick 2 månader sedan som vi sa hejdå. Upplever att det hjälper att skriva lite om det. ❤️

Det går inte en dag utan att jag tänker på honom. Sorgen är fortfarande hos oss, men den ändrar skepnad. Är inte lika sylvass och skarp. Den är mer som ett mjukare täcke. Ett tomt hål liksom. En saknad efter en familjemedlem liksom.

Jag har också blivit lite mer katastroftänkare igen sen katten gick bort. Fick inte tag på Thedde igår kväll och fick hemska tankar direkt. Tack och lov hade jag numret till hans kompis så jag kunde få veta att han var ok. Jag tror att anledningen är att det gick så fort med Toxy, han var inte sjuk (vad vi visste) mer än några timmar innan han fick somna in. Usch…jag som redan är lite oroligt lagd skakas om av såna här händelser.

2 månader utan kattgos imorgon. ❤️ Du är saknad Toxy. Varje dag!

Dags att sätta en deg, blir bra med lite terapi för mig nu. Vi hörs senare. Å du, tack för du orkar ”lyssna”.

Kram Nina ❤️

1
Subscribe
Notify of
guest

11 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Åsa
Åsa
7 years ago

Förstår jobbigt, skickar en kram!

Kinna
Kinna
7 years ago

Äter ingen s.k.husmanskost, typ kalops, raggmunk, o dillkött längre ?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Kinna
7 years ago

Vi äter nog lite allt möjligt här hemma, försöker tänka nyttigare i veckorna bara. Vad beträffar kalops, raggmunk och dillkött så äter jag inget av det.

Sara
Sara
7 years ago

Vilket sammanträffande. Drömde också om vår kisse inatt. Hon hade samma som din katt och det gick också fort. det är 4 mån sedan hon gick bort och håller med om att sorgen ändrar skepnad. Kram på dig / Sara

Milla
Milla
7 years ago

Inte nåt du är allergisk mot? Tänkte iom de inte höll i sig längre..ja får så när jag har min allergi snorar typ en dag sen försvinner de framåt kvällen lr dan efter
kram Milla

Anna-Lena i Frankrike
Anna-Lena i Frankrike
7 years ago

Usch va jobbigt… Min katt dog helt plötsligt i april förra året så jag vet hur det är.
Ett råd bara är att inte köpa en kattunge för att ersätta Toxy utan för att ni verkligen vill ha en katt 🙂 Ingen kommer att ersätta en älskad katt, så även om det tar lång tid att komma över sorgen så tror jag i alla fall inte att det går snabbare genom att köpa en ny katt. Men det verkar ju redan som det är så ni också resonerar 🙂

Kram

J
J
7 years ago

tror lilla Toxy kom och hälsade på, han sa nog att han tycker att ni ska ha en liten kattunge så småningom. Jag har förlorat två katter på kort tid, nu orkar jag inte köpa fler. Min kille får vara ensamkille, han verkar må fint trots allt. Även om mina killar var lika så var de olika personligheter och det märker du den dagen ni skaffar en ny. Sorgen gör ont fast man har en ny kompis att älska så minns man sin tidigare kompis utan problem. Så oroa er inte för det, vill ni ha en ny katt så kan ni nog köpa en redan nu. Toxy kommer alltid ha en speciell plats i ditt hjärta precis som min grabbar :).

Ewa Ö
Ewa Ö
7 years ago

Köp den lilla söta kattungen! Den går inte att ersätta Toxy, men jag lovar att den lilla sötnosen kommer att göra både dig och familjen glad. Jag har själv både hund och katt och har drabbats på samma sätt som du med Toxy. Vi har valt att ganska snart skaffa en ny liten familjemedlem. Det har hjälpt oss och vi har funnit en glädje med den nya familjemedlemmen.

Ewa Ö
Ewa Ö
7 years ago

Köp den lilla söta kattungen! Du/ni kommer inte att ångra er. Toxy kommer för alltid att finnas i era tankar, men livet går vidare. Ni kommer att må såå bra. Jag vet av erfarenhet.

Snigeln
Snigeln
7 years ago

Känner såå igen allt du skriver om er sorg.
Jag har också suttit och kikat på kattungar på nätet. Känns skönt på något sätt.
Rogivande och små glädjetomtebloss i hjärtat blandat med sorliga känslor.
Har också nästan letat efter min katt, samma blick etc.
Tror precis som du att man nog inte är riktigt reda än då.
Så känns det för mig iallafall. Andra känner precis tvärtom.
Tror att det är bättre om den nya familjemedlemmen ser ut som sig själv och inte är för lik ens himlakatt.
Jag skulle nog börja jämföra dem och hålla på…
Men det känner ni bäst vad som känns bra för er!
❤️

Vickis
Vickis
7 years ago

Vi går i tankar på att kanske utöka vår familj med en fyrfoting till hösten, det är just sånt här som får mig att tveka..
Den enorma sorgen man får!
Jag blir så ledsen för din skull, känner din sorg och vet inte hur jag själv skulle klara av det..

Nästa inlägg

Slapparsöndag

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x