Hmmm….

Hejs svejs! 

Ok, då har jag fått penicillin för UVI.


Såhär var det. Det gjordes en urinodling som inte visade UVI, däremot så var inte kisset bra (tror att det är vita blodkroppar det är i det eller nåt sånt när det inte är helt rent) så typ förstadie till UVI eller något som är på väg bort. Doktorn skrev ut penicillin ändå. Känner mig lite rådvill här nu om jag ska ta det eller inte? Tycker nämligen att det onda avtagit mer och mer. Läser man på nätet så skriver läkarna att har man inte mycket symptom så kan det läka av sig självt efter ca 1 vecka. Jag haaaaaar ju det här problemet alltså, har sedan april 2015 lyckats mota Olle i grind. Innan det sprang jag ju till läkaren i tid o otid med något som jag trodde var UVI. Varje gång var det liksom bakterier men ingen uttalad UVI. Sen april 2015 har det varit mycket bättre, får väldigt sällan känningar men nu när immunförsvaret verkar vara lite ”av banan” så blev det lite känningar igen. Jaja, vi får se? Mår ändå bättre nu och har inte alls ont på samma sätt. Jag har ju ”knarkat” citronvatten och bikarbonat (1/2 tsk bikarbonat i vatten) så kanske har det gett effekt? Vi får se!?


Efter jag hämtat ut penicillinet körde Milo lite Pokémonjakt på torget. Eller han gymmade. Jag fattar inget av det där…. Jag tror att det betyder att man gör sina Pokémons mer värda?

Nu ska jag hoppa in i en varm dusch innan Sveriges mästerkock börjar! Älskar dessa matlagningsprogram.

Ha en fin kväll!

Kram Nina

5
Subscribe
Notify of
guest

11 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Johanna Viksell
Johanna Viksell
7 years ago

Ser att du valde ”rätt” apotek Krya på dig!

Emma
Emma
7 years ago

Bakterier i urinen, som inte orsakar besvär, ska inte antibiotikabehandlas utom under graviditet.
Tänker att det inte är bra att äta penicillin om du inte känner att du är i behov av det pga antibiotikaresistens. Äter man det för mycket är det ju risk att det bildas resistens bland bakterierna och till slut kommer inte det penicillinet som finns idag att hjälpa mot våra ”lättare” infektioner.
Skulle du få pyelonefrit (njurbäckeninflammation) kommer du märka det med ryggsmärtor, feber, frossa och ibland kräkningar. Man är också uttorkad och beröringsöm över njurarna.

Hoppas det hjälper dig lite i ditt beslut 🙂

Jessica
Jessica
7 years ago

Hej!
Avvakta med penicillinet, vanligt med förhöjda leukocyter. Drick massor så sköljer du ur blåsan ordentligt. Kram från en sjuksköterska✊️

Emma Skenning
7 years ago

Hej!
Bakterier i urinen, som inte orsakar besvär, ska inte antibiotikabehandlas utom under graviditet.
Tänker mest att man inte bör äta penicillin mer än nödvändigt pga antibiotikaresistensen. Äter vi det för ofta bli ju bakterierna resistenta mot de penicillin som vi har idag, och då kan vi inte bota de ”lätta” infektionerna till slut. Om du skulle få pyelonefrit (njurbäckeninflammation) kommer du att märka det med ryggsmärtor, feber, frossa och ibland kräkningar. Man är också uttorkad och beröringsöm över njurarna.

Hoppas att det hjälper dig lite i ditt beslut 🙂

Emma
Emma
7 years ago

Hej!
Bakterier i urinen, som inte orsakar besvär, ska inte antibiotikabehandlas utom under graviditet.
Tänker mest att man inte bör äta penicillin mer än nödvändigt pga antibiotikaresistensen. Äter vi det för ofta bli ju bakterierna resistenta mot de penicillin som vi har idag, och då kan vi inte bota de ”lätta” infektionerna till slut. Om du skulle få pyelonefrit (njurbäckeninflammation) kommer du att märka det med ryggsmärtor, feber, frossa och ibland kräkningar. Man är också uttorkad och beröringsöm över njurarna.

Hoppas att det hjälper dig lite i ditt beslut 🙂

Sara
Sara
7 years ago

Du har inte kopparspiral? Jag hade ständigt UVI-känningar när jag hade sån. Försvann direkt när jag tog bort den.

Lisen
Lisen
7 years ago

Hej Nina!

Stackare!! Detta med uvi är inte kul alls. Har haft otroligt jobbigt med just detta under många år. Fick rådet att dricka äppelcidervinäger i vatten 1 msk i ett glas vatten (skiiitäckligt, jag vet) men det har hjälpt mig otroligt. Varje gång jag känner av ngt så tar jag det i ett par dagar o sen är det borta. Kan även drickas i förebyggande syfte. Kanske något att prova?

Hoppas att du snart känner dig bättre!

Kryakram

Ewa
Ewa
7 years ago

Hej Nina!
Vad jobbigt för dig:( Jag reagerade att de skrev ut antibiotika till dig när du inte har uvi?!
De är ju väldigt restriktiva med det nu! Jag kan rekomendera tranbärs juice och äppelvinäger som innehåller enzymer som tar bort de onda bakterierna Ta två teskedar äppelvinäger i ett glas vatten fem gg per dag.
Som sagt sura drycker är bra för att driva ut uvi:n! Men det här vet du säkert redan Tänk på att vara varm också förstås, värme värme;) Krya på dig kramar Ewa G

Ewa
Ewa
7 years ago

Hej Nina!
Vad jobbigt för dig:(
Jag rekomenderar att avakta med antibiotikan pga att man kan bli resistent mot den som andra har skrivit!
Tranbärs juice är bra och äppelcidervinäger, två tsk i vatten fem ggr om dagen!
Krya på dig fina Niiinis Kram Ewa G

Catharina Holmdahl
Catharina Holmdahl
7 years ago

Ser inte att någon tipsat dig om att drick tranbärsdricka det är kanonbra tro mig har erfarenhet av UVI som även gått upp i njurarna de är inte roligt nånstans krya på dig som sagt mkt dricka vatten med citron tranbärsdricka osv.

Jenny
Jenny
7 years ago

Använder du p-spruta eller p-piller? Lokalt östrogen kan vara av värde för oss som närmar oss klimakteriet….sånna besvär som du har brukar kunna försvinna då!

Nästa inlägg

Fetaostbakad lax – ”Lill-lördagsmiddag”

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x