ANNONS

Semla i glas

/

Inlägget innehåller en adlink.

Ska du kanske bjuda på middag ikväll? Eller ska du kanske bjuda på fika framöver? DÅ har jag ett jättefint tips till dig. Här har du lite gotta som skulle kunna funka både som efterrätt, som fikabröd eller något att imponera gäster med. 🙂 Det är ju härligt…. ♥

IMG_6143

muggsemla_semla_i_glas
muggsemla_semla_i_glas_efterrätt_recept
semla_i_glas_muggsemla_efterrätt_recept

Semla i glas, glassemla….ja vad ska den heta? Eftersom det var jag som lät kreativiteten flöda så blev det ågot som jag bara hittade på idag. 🙂 Jag älskar att bara stå och hitta på saker, gärna nya saker som jag aldrig testat. Detta hade jag aldrig testat varför det var lite extra skoj.

IMG_6148

RECEPT ca 8 pers:

Börja med att göra halva semlareceptet av detta recept.

Vill du göra egen vaniljkräm kan du följa detta recept. Annars finns det färdig marsansås att köpa på affären. Det finns också färdiga semmelbullar att köpa om man verkligen inte hinner eller vill baka själv.

IMG_6130
semla_i_glas_efterrätt
IMG_6132
IMG_6133

1) Smula ner semmelbullar i botten på glasbehållare eller liknande. Lite kul är det ju när de ser lite finare ut sådär. Just dessa är champagneskålar från Cerveras egna märke som jag bara älskar, passar så bra till annat är champagne…som desserter tex,  du hittar dom HÄR.

IMG_6134

2) Häll sedan vaniljsås/vaniljkräm över semmelsmulet. Spritsa också ut grädde på allt.

IMG_6147

2) Toppa med en trekant som du klippt ut ifrån semmelbullen innan du smular den. Detta kommer bli en höjdare när det kommer till dessert eller fika, det kan jag nästan lova.

Tips: Blanda ut lite mandelmassa med flytande grädde och häll det över semmelbullssmulet istället för vaniljsås. 

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

4
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00