Vad ska du INTE ha i kylen

Det är en del saker man inte ska förvara i kylen, kan säga att jag förvarar massor av dessa produkter i kylen. Det kunde ni ju se när jag visade er min städade kyl. Det ska det bli ändring på nu. För såhär är det nämligen:


1) TOMATER. Tomaterna tappar smak i kylskåpet. Den kalla luften gör också att mognadsprocessen stannar av. Kylskåpet förändrar också texturen på tomaten och gör den mjölig. Förvara tomaterna i en korg eller skål i köket istället.

2) BASILIKA. Basilikan vissnar snabbare om den får stå i kylskåpet. Den tar också smak av maten du har runtomkring. Det är bättre att förvara basilikan i vatten, på samma sätt som snittblommor. Alltså klipp av stjälkarna och ställ i vatten. Visste du förresten att basilika motverkar stress och åldrande!

3) LÖK. Lök blir så småningom både mjuk och möglig i kylskåpet. Förvara istället löken på en sval och torr plats. Men tänk på att hålla löken borta från potatisen – de blir snabbt dåliga tillsammans. Min lök, både röd och charlottenlök står på ett stort Mateusfat i köket och det är faktiskt väldigt vackert.

4) POTATIS. Förvarar du potatis i kylen kommer stärkelsen att förvandlas till socker mycket snabbare, potatisen blir då söt och grynig. Förvara istället potatisen i en papperspåse, på ett svalt, men inte kallt, ställe. Förslagsvis i de påsar man använder till matrester i sopsorteringen.


5) AVOKADO. Vill du att din avokado ska mogna så ska du definitivt inte ha den i kylskåpet. Men har du köpt en avokado som du inte ska äta på en gång, kan du lägga in den i kylskåpet tills du ska använda den.

6) OLIVOLJA. Olivolja kondenserar och får en hårdare, nästan smörlik konsistens i kylen. Ställ istället olivoljan på en sval och mörk plats, i skafferiet exempelvis. Själv har jag ställt den fint på ett fat i anslutning till spisen, dock inte närmast spisen.


7) HONUNG. Det finns ingen anledning att ha honung i kylen. Förvarar du din honung väl tillsluten i rumstemperatur kommer den i princip att hålla för alltid. Har du den i kylskåpet kan den dock kristallisera.

8) VITLÖK. Vitlök kommer så småningom att börja gro i kylen. Den kan också bli seg och möglig. Förvara vitlöken torrt och svalt istället.

Källa: Mitt Kök 

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Vad applicerar jag foundation med

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x