Hemlagade popcorn och playeftermiddag

Gokväll! 

Hallojsan från soffan. Söndagkväll och snart måndag igen, som vanligt sa det swisch så var helgen slut. Trummar på i raketfart. Inte fasen gick väl veckorna såhär fort när man var liten?


Vi var och kollade innebandy mitt på dagen. Laget Thedde är tränare för spelade en riktigt bra match och vann. Så glad för min pojks skull, vet vad det betyder för honom. Han brinner så för det här laget och sin uppgift som tränare.


Blev faktiskt lite full i skratt när vår lunch blev just korv (kycklingkorv) och pasta (glutenfri). Maaaaassor med Johnny P:s senap och kocktailtomater. Mums ju!


På eftermiddagen tog jag igen allt jag missat på TV:n i veckan. Tack och lov för Play. Betalar man dessutom en liten slant får man kolla utan reklam. Man betar av allt i en riktigt bra fart faktiskt.


Till playeftermiddagen poppade jag egna popcorn. Shit vad mycket godare det är att poppa själv än dessa micropop som vi brukar köpa. Har man en riktigt god rapsolja att poppa i så blir det en riktig höjdare. Vi har en ekologisk – stor skillnad på smak. Mina popcorn blir perfekta såhär:

Sätt plattan på 3/4 varmaste. Häll i 4 msk rapsolja i en tjockbottnad kastrull. Häll också i typ 5 majskorn för att se när den första poppar, då har du nämligen rätt temp att börja poppa. Häll i ca 1 dl torkade majskorn och lägg på ett lock. Här tar det ett tag innan det börjar poppa igen. När det börjar poppa rör jag kastrullen hela tiden samt sänker till 1/2 värmen. Viktigt att röra hela tiden så det inte bränner i botten. (Det är verkligen vidrigt med bränd smak på popcorn.) När det blir glesare och glesare mellan poppandet kan du ta av den från värmen och lyfts locket så popcornen inte blir fuktiga. Häll genast upp i skål. Salta. MUMS! 

Nä, nu ska jag nog slumra vidare i soffan här. Njut kvällen.

Kram Nina ❤️

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Anti-age global

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x