Godmorgon och Smoothie

Godmorgon Måndag!

Ja men då kickar vi väl igång en ny vecka igen. Inte så jättemånga dagar kvar på Januari heller. Vet ni? I helgen kunde jag liksom känna vår i luften, sedan kan jag nästan svära på att det var en vårfågel utanför vårt fönster. Har gjort många försök att efterlikna den och t.o.m googlat fågelsång för att kunna fastställa om det var en vårfågel. Haha….snacka om att nörda ner sig. Pappa som är duktig på fåglar tyckte det lät som en fågel som han sa namnet på på finska. Men inte heller då kunde jag få fram vad det var för fågel. Förstår ni ”hang-up:en” här va? Hoppas jag hör den igen, då ska jag spela in den och sedan spela upp den för er. Kanske finns det en fågelexpert hos oss härinne?


Hörni mitt nyttigare liv med träning och mat fortsätter. Inte en godisbit på 3 veckor. Mer nyttigt tänk överlag, förutom på fredag och lördagar då vi svävar ut som vi vill. Ett sätt att kunna leva på liksom. Det känns härligt att äta en god kaka med gott samvete på något sätt. Ställde mig på vågen hos mamma o pappa, ja vi äger ingen våg. Bra eller dåligt? Vet faktiskt inte? Men fick en smärre chock efter julhelgerna faktiskt, ibland kanske en våg vore bra? Haha….

Dock så har jag gjort mig av med 2,5 kg nu. Vägde mig inte från start så jag vet inte totalt? Försöker att inte hänga upp mig på det. Tränar ju mer nu också så vågen kommer förmodligen inte göra mig rättvisa. Ett måttband vore bra? Men vart är det?

Smoothies är himla bra ur nytto och mättnadssynpunkt. Du får dessutom i dig något fort om du skulle ha bråttom. Smoothies kan bli precis hur vackra som helst också. Här ska bjuda dig på ett riktigt gott recept som du äter med sked bäst.

RECEPT BANAN/JORDGUBBSSMOOTHIE:

2 bananer

1 dl havregryn

½ dl kvarg eller naturell yoghurt

skivade jordgubbar

1 ½ dl havremjölk (eller vanlig mjölk, mandelmjölk, rismjölk)

Gör såhär:

Lägg i bananer, 0,75 dl av havregrynen och mjölken i blendern. Mixa det så det blir sådär härligt lent. Skiva jordgubbarna. Häll sedan lite av banan/havregrynsmoothien i botten av ett glas. Fäst sedan jordgubbarna på ”väggarna” i glaset. Lägg i resten av havregrynen. Häll på kvarg/yoghurt och sedan resten av smoothien. Toppa med lite skivade jordgubbar.

Hepp, dag för morgonbestyren. Vi hörs senare!

Kram Nina

Följ mig gärna på min FB-sida för mer inspo, recept och tips HÄR.

Följ mig gärna på Instagram HÄR

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Hemlagade popcorn och playeftermiddag

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x