ANNONS

Vegetarisk lasagne

/

Halloj!

Tänkte jag skulle bjuda på en riktigt god vegetarisk rätt (som du självklart kan omvandla till en kötträtt också.) Detta var sååå gott så detta kommer garanterat att lagas fler gånger här hemma. Enkelt och gott när det är som bäst!

IMG_6506

RECEPT 4 pers:

3 dl fryst quornfärs
1 lök
2 morötter
1 burk krossade tomater
1 tsk torkad timjan
2 tsk dijonsenap
smör att steka i
6 lasagneplattor
2 dl keso
2 dl ruccolasallad
1,5 dl matlagningsgrädde
riven ost

Gör såhär:

1) Skala och hacka löken. Skala morötterna och riv dem.

2) Stek på quornfärsen så den tinar ordentligt, häll på krossade tomater och rivna morötter. Salta och peppar samt ha i dijon och timjan. Låt puttra i ca 10 min.

3) Lägg 3 lasagneplattor på botten i en ugnsfast form. Häll på lite av såsen på lasagneplattorna. Lägg på 3 lasagneplattor till, bred på keso och ruccola.

IMG_6492

4) Häll sedan över resten av såsen, strö över osten och avsluta med att hälla på lite grädde på sidorna i den ugnsfasta formen.

IMG_6493

5) Grädda i 200 grader i ca 30 min. Det ska få riktigt fin färg uppepå.

IMG_6494

6) Jag serverade detta till en pizzasallad. En riktigt mumsig pizzasallad, sådär som den smakar på pizzerian. Detta måste du bara testa!

IMG_6499
IMG_6503

RECEPT PIZZASALLAD:

1 liter kokande vatten
½ vitkålshuvud
2 korkar ättika (jag använde Perstorp)
1 dl rapsolja
3 msk vitvinsvinäger
1 msk honung (rinnande)
1½ tsk salt
svartpeppar

Gör såhär:

Strimla vitkålen genom att hyvla den med en osthyvel. Funkar skitbra. Lägg vitkålen i en skål. Häll på det kokande vattnet och låt det ligga och dra sig en stund i vattnet. Detta gör man för att ”slaka” salladen, så den blir sådär härligt mjuk som en riktigt pizzasallad. Blanda olja, ättika vitvinsvinäger, honung, salt och svartpeppar.  Häll av det varma vattnet och skölj av vitkålen i kallt vatten och lägg den sedan tillbaka i skålen. Häll över blandningen. Servera genast, denna sallad håller fint i kylen i upp till en vecka.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

3
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00