Är nåt på tok? 

Godmorgon finisar!

Nu tror jag att sidan ska fungera som den skall. Hojta gärna till om något skulle fortsätta strula. Datanissarna har verkligen jobbat fort måste jag säga.

Idag startas dagen med YOGA. Som jag älskar den här yogan alltså. Jag har liksom lärt mig meditera på riktigt och det är verkligen så sjukt coolt! Man upplever så mycket och så känns det som man sovit en hel natt efteråt. Love it!


Så hur var vår lille kattbebis kommit in sig då? Jo men fint skulle jag vilja säga. Hon ligger gärna såhär så mycket hon bara kan. Hon är kelig, sällskapssjuk, öm, gosig, busig och hur mysig som helst.

Dock så har jag lite funderingar, vi vet nämligen inte om hon är lite känslig för viss mat? Ni verkar vara många djurälskare och kattkunniga här så jag slänger ut frågan.

Vi har gett henne blötmat morgon och kväll, hon var torrfoder och vatten står hela dagen. Jag köpte portionspåsar med en mix, det finns både kyckling och lever i den. Vi har ingen koll på vilken påse hon fått men hon har haft diarré och kräkts vissa dagar. Jag blir ju så orolig såklart. Vår Toxys sjukdom började ju med att han kräktes några ggr. Nu har vi tagit bort blötmaten sen igår för att testa om det blir bättre? Peppar peppar så har hon inte kräkts eller haft diarré sen dess.

Vad kan vara på tok? Tål hon inte blötmat? Eller är det bara viss sort? Ska vi sluta ge henne blötmat helt? Har hört det ska vara bra att variera nämligen. Toxy åt bara torrfoder och tänk om det var det som orsakade hans njursvikt?

Ja du hör ju. Man är fortfarande skärrad av vad som hände honom och tror att vår lille Majlis ska bli sjuk också.

Nä, nu måste jag rusa vidare. Vi hörs sen hörni!

Kram Nina

1
Subscribe
Notify of
guest

19 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Maria
Maria
7 years ago

Hej
Härligt med katt. Min katt är snart 14 år och får bara torrfoder och vatten såklart 🙂 han har sedan han var liten kräkts så fort han fått blötmat. Tål bara en sorts torrfoder och det är Sensitive som vi köper på Granngården, den är speciellt utformad för känsliga magar. Har provat ibland med blötmat och annat men spyr med en gång. Sensitive är lite dyrare men samtidigt dryg. Lycka till med lilla kisen 🙂

Nina S
Nina S
7 years ago

Kolla med djurhemmet, vilken mat hon är van med.
Jag köpte alltid kattmat från djuraffären. Kostar lite mer men väl värt.

niinis
niinis
Reply to  Nina S
7 years ago

Djurhemmet har vi redan frågat, hon hade gjort samma där dagen innan vi hämtade henne. Tyvärr så sa de att de inte har vidare bra mat där på djurhemmet utan tar det som skänks till dem.

Nina S
Nina S
Reply to  niinis
7 years ago

Ok. Då kanske det är en ” övergång” -magen reagerar på ny mat.
Hoppas det blir bättre!

Laila
7 years ago

Vilken underbar blogg du har! 🙂 KRAM!

Viola
Viola
7 years ago

Vår kat kräktes och av blötmaten, men fick rekommendationen att köpa glutenfri kattmat och vips, mycket bättre 🙂 Sen kan de ju vara lite tugg på blomma eller annat som gör att de kräks för att ”få hjälp att få upp katthår”

Agneta
Agneta
7 years ago

Min katt kräks ibland av blötmat. Du ska nog inte oroa dig. Kattmagar är som våra. Man får pröva sig fram.. Vad söt hon är din nya bebis. Kram

Linda
Linda
7 years ago

En av mina katter tålde inte blötmat smaksatt med kyckling som kattunge. Han kräktes och fick diarré.

Katrin
Katrin
7 years ago

Hon kanske äter för mycket om det står framme? Vi har torrmat och vatten framme bara och de klarar sig fint, med nån råtta som tillskott ibland. Tror inte du ska oroa dig över njursvikt

J
J
7 years ago

Hej, min gör likadant. Jag är så löjlig så jag kokar fisk åt honom som han får som en liten portion då o då. I övrigt så får han torrfoder. köper spannmålsfritt, lite dyrare men så värt m en frisk mage. Köper det på djurmagasinet finns nog på flera djuraffärer. Den är också gjord för känslig mage. Lycka till m lilla kissen kom ihåg o njuta av det lilla livet. Kram

Sari Johansson
Sari Johansson
7 years ago

Våra katter får bara foder från veterinären. vill inte riskera matrelaterade sjukdomar. Det kostar lite mer men är värt pengarna. Hoppas att kissen ska må bättre snart <3

Ulrika 44
Ulrika 44
7 years ago

Du kan testa kokt vit fisk men ta bort torrfodret tills magen blivit bättre. Börja gradvis med blötmat tex en matsked varje måltid när magen är bättre. ICAs påsar är väldigt bra. Torrfodret kan du också börja ge när magen är bättre. Funkar inte fisken kan du testa prokolin finns på bra apotek eller veterinären. Torrfoder ska de helst inte äta alls men ibland har man inget val.

Minna
Minna
7 years ago

Hej! Så söt kisse som fått flytta in hos er.

Jane
7 years ago

Hej.har 2 katter. Ena katten spyr och får diarré av kattmat i gelé. Så jag köper kattmat i sås. Mvh Jd

Sara
Sara
7 years ago

Kan vara så att lilla magen bara är ovan vid blötmaten och att hon är lite orolig över sitt nya hem trots att det kanske inte märks på henne direkt. Jag tog över två katter från ett ställe där de blivit lite misskötta med sämre typ av mat. De hade båda diarre. Gav dem bara ris och kokt fisk samt torrfoder av bättre sort i säkert en månad. De fick boa in sig och sen började jag så smått ge dem vanlig blötmat och nu funkar det bra. De får dock diarré och kräks om de råkar få tag i ngn matrest så det försöker jag hålla borta från dem! Tror nog din lilla sötis bara har orolig mage så ta det bara lugnt så ordnar det sig!

Carro
7 years ago

Katter är intoleranta mot gluten så börja ned att köpa ett foder som är totalt fritt från spannmål! Ge lite rå köttfärs, äggula och kyckling då och då. Bästa är ju BARF mat men vår katt tex, han vägrar. Jag köper Orient. Det är dyrt men ett himla bra torrfoder. Och drygt. Sen kan både katter och hundar med fördel fasta helt en dag/vecka. Det bygger upp deras tarmflora och i naturligt tillstånd äter dom inte varje dag. Lycka till älskade vän! Puss!!!

Anna
Anna
7 years ago

Vi ger vår kattunge Barf för katter, alltså rå mat och torrfoder från Hills. Ju naturligare mat desto bättre enligt vår uppfödare.

Isabelle
Isabelle
7 years ago

Vår katt har alltid haft problem med magen och hade som liten diarré och kräktes ofta. Hon äter väldigt fort så vi tror att det har med det att göra då magen får alldeles för mycket att jobba med. Hur som helst, det som hjälper allra bäst är royal canines torrfoder sensitive. I början körde vi den uppblött med typ 1 msk vatten och i begränsade mängder, för att magen skulle orka med. Det smaskade hon glatt i sig och det har gått bra! Nu är hon stor och vi kör på med mestadels torrfoder och ibland vanlig blötmat, men blir det ”för mycket av det goda” så blir hon dålig i magen direkt… Det kan ju jag med IBS-mage verkligen relatera till, haha!

Isabelle
Isabelle
7 years ago

Vår katt har alltid haft problem med magen och hade som liten diarré och kräktes ofta. Hon äter väldigt fort så vi tror att det har med det att göra då magen får alldeles för mycket att jobba med. Hur som helst, det som hjälper allra bäst är royal canines torrfoder sensitive. I början körde vi den uppblött med typ 1 msk vatten och i begränsade mängder, för
att magen skulle orka med. Det smaskade hon glatt i sig och det har gått bra! Nu är hon stor och vi kör på med mestadels torrfoder och ibland vanlig blötmat, men blir det ”för mycket av det goda” så blir hon dålig i magen direkt… Det kan ju jag med IBS-mage verkligen relatera till, haha!

Nästa inlägg

Vegetarisk lasagne

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x