CHOKLADFONDANT

Imorgon är det ju ALLA HJÄRTANS DAG. Jag älskar dagar då man kan fira lite extra, ok… egentligen ska väl alla dagar firas men jag kan erkänna att det inte ser ut så i verkligheten, därför är dagar man påminns att fira bra tycker jag. Kanske äter ni en lite finare middag hemma imorgon? Då vill jag tipsa dig om en riktigt riktigt god efterrätt som är busenkel att svänga ihop!

Chokladfondant är ju ett bakverk med ett lite knaprigare yttre och ett rinnande inre. Såååå smaskigt verkligen! Jag gjorde mina i små hjärtformar.

IMG_6374 IMG_6376

RECEPT 4 st:

2 äggulor
1 ägg
½ dl strösocker
100 g smält smör
150 g mörk choklad

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200C. Blanda äggulor, ägg och strösocker. Vispa till en fluffig ljusgul smet. Smält smöret och chokladen, häll i det i äggsmeten och rör om ordentligt. Smörj och strösockra 4 formar. Häll i smet i dessa och grädda sedan i ugnen i 8-10 min. De ska vara alldeles rinniga mitt i så var noga med att inte ha dem inne för länge.

Jag har gjort en video på hur jag gjorde dessa, så kika gärna nedan. Glöm inte att följa min Youtubekanal så du inte missar några klipp. HÄR hittar du den.

3
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Vackert!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x