Maränghjärtan

Men hörrni!

Vilken kärleksbomb jag möttes av här i mitt förra inlägg. Ni är väl fantastiska, nu blev jag ju både rörd och glad ända in i benmärgen alltså. Fina ni, TACK! ♥ Ja, för er som gärna vill ha podd kan jag säga att jag lyft detta med min portal idag och det låter nog inte alls omöjligt. Hihiiii……wiooo, snart kanske det finns en liten poddelipodd att lyssna på igen. 🙂

Nu måste jag snabbt in med ett litet tips på vad man kan göra med äggvitor. Vet ni hur GODA dessa blev alltså? MUMS, farligt goda….alltså svårt att sluta äta.

IMG_6635

Hur söta små maränghjärtan?

IMG_6636
IMG_6637
IMG_6638

Enkelt att spritsa ut på bakplåt, grädda…sen doppas ena hörnet i vit choklad och så strösslas det lite strössel uppepå.

IMG_6639

RECEPT ca 20 st:

4 äggvitor
1 msk vaniljsocker
1 dl socker
1 dl florsocker
50 g vit choklad
strössel

Gör såhär:

Värm ugnen till 95 grader.
Lägg bakplåtspapper på en bakplåt.
Vispa äggvitorna tills det uppstår skum.
Ha i vaniljsocker och vispa till små mjuka toppar uppstår.
Häll i strösocker försiktigt medan du vispar, vispa tills hårda spetsiga toppar uppstår.
Häll nu i florsockret och vispa tills det är helt utblandat.
Spritsa hjärtan, jag gjorde så att jag gjorde varje hjärtsida för sig.
Grädda i 1½ timma så får du dom riktigt spröda, vill du ha dem lite sega i mitten gräddar du en timma.
Smält chokladen och doppa varje hjärthörn i chokladen och ha på strössel. Låt chokladen stelna. Ät och njut! ♥

Följ mig gärna på min FB-sida för mer inspo, värdefulla tips och massa recept på mat och bak HÄR
Följ gärna min Instagram HÄR. 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..