Vegetarisk gryta

Varför inte tänka vegetariskt idag? Denna gryta smakar sååå gott och är sådär härligt krämig smakrik. Denna har kommit att bli en rätt som vi gärna äter i familjen! Vill man inte ha det vegetariskt kan man enkelt tillsätta  kött eller fågel till grytan.

KRÄMIG CHAMPINJON OCH ZUCCHINIGRYTA MED RIS:

500 gr färska champinjoner

1 zucchini

1 röd paprika

1 knippe färsk timjan

1 tsk rosmarin

1 tsk osötad senap

1 msk kalvfond

(ta grönsaksfond om du vill vara strikt vegetarisk)

2 tsk soya

2 dl creme fraiche (laktosfri)

2 dl grädde (laktosfri)

salt

peppar

Gör såhär:

Började med att dela champinjonerna, zucchinin och paprikan i mindre bitar. Stek dem snabbt i lite olja. Salta och peppra. Häll på ca ett halt glas vatten så det får puttra ihop lite. Ha i alla kryddor, senapen, fond och soya. Rör om ordentligt. Häll sedan på grädde och creme fraiche. Låt puttra på svag värme i ca 20 minuter. Rör om lite då och då. Koka riset medans. Servera sedan grytan med groddar och majs. Jätte jättegott är det!

4
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Hur gick Loreen INTE direkt till final?

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x