
Dagens recept fÄr bli denna helt fantastiska CitronmarÀngpaj! Magiskt god, har dessutom gjort mig till och haft hemmagjord lemoncurd i den.
 Pajbotten:
2 dl mjölmix
1 dl rismjöl
100 gr smör
œ dl strösocker
lite vatten om det behövs
Lemoncurd:
2 dl strösocker
100 gr smör
1 1/2 citron
2 Àgg
MarÀngtÀcke:
4 Àggvitor
1œ dl strösocker
Pajbotten gör du sÄhÀr:
Blanda samman mjölen, 100 g smör, sockret och 1 msk vatten till en deg som fÄr vila ca 1/2 timme i kylskÄp. Tryck eller kavla ut degen i en pajform. Nagga degen med gaffel. GrÀdda i 225° mitt i ugnen i ca 10 min.
Lemoncurd gör du sÄhÀr:
Finriv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna. Koka upp citronskal och citronsaft, 1 dl socker och smör tills allt löst sig. LÄt svalna lite.
Vispa Àgg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrÀmen. Sjud pÄ svag vÀrme tills krÀmen tjocknar. Jag sjöd min lemoncurd i typ 15 minuter. Den fÄr inte koka utan sjuda. LÄt svalna av sÄ tjockar den ytterligare.
MarÀngtÀcket gör du sÄhÀr:
Skilj vitorna frÄn gulorna. LÀgg vitorna i en ren bunke. Ta en elvisp och börja med att vispa upp Àggvitorna sÄ det uppstÄr skum. NÀr skummet dyker upp ska du tillsÀtta sockret. Lite i taget. Jag brukar lÄta det smÄrinna lite hela tiden. Vispa i ca 4-5 minuter sÄ du fÄr en tjock marÀngsmet.

SĂ€tt ihop pajen:
Fyll pajskalet med lemoncurd, fyll hela botten. Ta sedan den tjocka marÀngsmeten och fördela uppepÄ lemoncurden. Jag anvÀnder en slickepott för att göra lite figurer i marÀngen. In i ugnen pÄ grill i 250 grader. Högt upp i ugnen sÄ den fÄr fÀrg. Passupp hÀr sÄ marÀngen inte brÀnns bara. HÄll koll pÄ den. NÀr tÀcket fÄtt fÀrg Àr den klar att plocka ur.

à h! Ska prova! Uppskattar verkligen dina glutenfria recept! Ett tips frÄn nig, testa Smilla Luuks chokladsnittar med flingsalt.
Gud va gott det sÄg ut