Kinderägg med vit chokladmousse

Reklam för min bakbok – annonslänk för Bokus

Ni vet att påsken närmar sig med full fart va? Jag är så dålig på att hinna med att pynta och fixa till påsken jämt men i år tänkte jag att jag skulle vara lite beredd. Därför tänkte jag att jag skulle börja tipsa om lite härliga bakverk till påsken också. Det är riktigt kul att göra sig till lite extra till påsken med bakverken.

kinderägg
56CEB5E2-51E7-4C40-9FF2-81B0CCAECB27

32FEE1EE-1187-43BF-BE70-EC85F311A520
13E4391C-5F95-465B-8734-82B08660E64B
Dessa söta gjorde jag för något år sedan. De gick åt i ett nafs så jag kan ju tipsa om att baka fler av dem än 6 som jag gjorde. Det är alltså söta kinderägg med vit chokladmousse inuti och så en liten konserverad mandarinklyfta högst upp.

RECEPT:

Chokladmousse:

150 gr vit choklad av god kvalité
2 dl vispgrädde
1 dl kesella kvarg 10%
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
Några droppar citron
6 kinderägg

Gör såhär:

1) Skala av kinderäggen pappret.. Ställ dom gärna kallt en stund.

2) Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad. Det ska precis smälta ihop.

3) Vispa grädden hårt. Ta en annan bunke och vispa upp ägget i, häll sedan i den smälta chokladen i en jämn stråle och vispa kraftigt under hela tiden så det inte skär sig.

4) Vänd i kesellan. Ha i vaniljsocker och citron, vispa hårt en liten stund.

5) Vänd sist i den vispade grädden. Ställ i kylen i ca 30 minuter. Ta en kniv och knäpp av toppen på kinderäggen så det ser ut som det liksom kläckts. Klicka i mousse och lägg på en mandarinklyfta, jag kör med konserverade för dom är löjligt goda! Smaklig spis och glad påsk!

Tipsar om min bakbok – ”BAKA PÅ 30 MINUTER” – beställ HÄR!

Img 1810.jpg

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

202
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Norpan
Norpan
7 years ago

Har du provat att göra egna ägg nån gång? Lite pilligt men kul.
Blås upp ballonger i äggstorlek. Smält choklad och klicka ut på smörpapper så många du ska göra och stryk ut i ringar, lite större än en 5-krona.
Doppa sedan lite mer än halva ballongen i choklad och ställ på den utbredda ringen och ställ att kallna. Sedan sticker du hål på ballongen så du kan pilla loss den ur ”äggskalet”. Fyll sedan med något mumsigt:-)

Nästa inlägg

Härliga sol och härliga fredag

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x