ANNONS

Zucchininudlar med pesto

/

Inlägget innehåller annonlänk.

zucchininudlar

Pesto:
2 dl tärnad zucchini
2 dl tätt packade basilikablad
3 hackade vitlöksklyftor
1 dl valnötter (kan uteslutas)
½ dl vatten
2 msk färskpressad citronsaft
½ tsk salt

Resten:
4 stora zucchini
1 tsk olja (valfri – kokos, raps, oliv)
2 dl delade körsbärstomater
pinjenötter till garnering

Gör såhär:

Blanda alla ingredienser till peston i en blender och blanda tills den är helt slät.
Använd en spiralizer som jag tipsar om nedan, och gör zucchinis till ”nudlar”. Stek ”nudlarna” och tomaterna i oljan tills de är mjuka, ca 8-10 minuter. Lägg i pesto och rör snabbt, precis tillräckligt för att värma såsen, ca 1 minut. Servera och toppa med lite pinjenötter uppepå. Passar utmärkt till ugnsbakad kyckling t ex. och kötträtter.

Här har du en spiralizer (

Följ gärna min FB-sida med fler recept, tips och inspo HÄR
Följ gärna min Instagram HÄR

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00