4 tips till din uteplats

Inlägget är skrivet i samarbete med Chilli

Blev glad när jag fick förfrågan om detta samarbete. Dels är detta något som jag kan ligga och surfa på i timmar och är TOKINTRESSERAD av, dessutom ligger det sååå rätt i tiden för mig och säkert dig också.

Vi ska ÄNTLIGEN få börja planera våra trädgårdar/uteplatser/poolhus/altaner….ja you name it. Förra året kunde ni ju följa bygget av vårt uterum och vår altan. Vi hann att bygga båda klart men dessvärre inte njuta så mycket utav dem under sommaren, men i år….då jäklar ska det njutas.

Jag som i stort sett har svart bälte i planering/inredning av uterum och altan tänkte tipsa Dig om vad som kan vara bra att tänka på!

1) Vad är syftet med altanen? 


Är det en altan/uteplats där det i huvudsak ska ätas eller solas på? Eller är umgänge och mys det som prioriteras? Lägg sedan det största krutet på det som är tänkt att vara det huvudsakliga syftet. 

2) Har du en stor altan/uteplats men får inte till det?En stor altan/uteplats går det att hitta flera användningsområden på. En loungedel, en matdel och en soldel t ex. En loungedel för umgänge och mys, en matdel där kvällens grillmiddag kan serveras eller varför inte en lunch i solen? Glöm inte parasoll till bordet bara. ☀️ Eller varför inte en paviljong att sitta och njuta inunder? En soldel där man förser sig med sköna solsängar att kunna ligga på med en god bok eller varför inte ljudbok är inte heller helt fel. 

3) Även en liten altan/uteplats har flera möjligheter.


Drömmer man om en gigantisk altan med en loungedel, en matdel och en soldel, men man har bara en liten fjuttig altan? Men vet du!  En liten altan/uteplats går också att hitta flera lösningar till. En liten loungesoffa med ett lite högre bord och två stolar med reglerbart ryggstöd kan fylla alla funktioner som man kan ha på en stor altan. Loungemöbeln fungerar inte bara som soffa utan också matstol. Stolarna med reglerbart ryggstöd fungerar även som solstolar. Ett litet avlastningsbord bredvid fungerar som ett ”solstolsbord”. 
4) Även en liten balkong går att få till sin alldeles egna härliga altan.


Med en mindre loungesoffa, ett litet rottingbord och gröna växter kan du få en balkong till din alldeles egna lounge-oas. I soffan kan du också slänga upp hela kroppen i och använda som solsäng. Kvällens middag kan också avnjutas i den. Har du ett balkongparasoll så kan du även njuta av en varm balkong i solläge. 

Samtliga möbler har jag hittat på Chillis hemsida och kategorin utemöbler. Hoppas Ni också får till era uteplatser i sommar. Viktigt att njuta ordentligt av de månader som vi har sommar och sol i vårt avlånga land. ☀️


0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Chokladbollstårta

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x