Chokladbollstårta

Hörni! Till Theddes födelsedag så gjorde jag en chokladbollstårta. Det är faktiskt första gången jag ger mig på en sån. Jag säger såhär, det var definitivt inte sista gången. Hela tårtan smakar som en delicato-boll. Såååå jäkla gott alltså! Åh, en bit av den till mitt kaffe som jag sitter och dricker här på trappan. MUMS!

IMG_7013-2

Detta recept är GRYMT. Jag gör ofta chokladbollar efter det receptet och jag har aldrig misslyckats.

IMG_7015-2

Jag valde att ha chokladstänger med mjölkchoklad och vit choklad uppepå. Här kan man ju ha precis vad som helst på. Bär, frukt, nötter eller favoritchokladen.IMG_7017-2

RECEPT CHOKLADBOLLSTÅRTA

300 g rumsvarmt smör
5 dl havregryn (glutenfria för glutenfritt)
4 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
1 dl starkt kaffe
1 dl riven kokos

Gör såhär:

Häll i alla ingredienser i en stor bunke. Ta fram en elvisp. Vispa sedan på låg fart till en början, ändra sedan till lite snabbare fart. På detta sätt slår du sönder havregrynen till mindre smulor. Deeet tycker jag är så himla gott. Ta sedan den stora bollen och placera den på ett fat av något slag. Forma den till en tårta. Jag använde händerna och en degskrapa för att få kanterna sådär härligt raka och fina. Strö sedan riven kokos över den. De stora chokladbollarna uppepå gjorde jag av en halv sats chokladbollssmet till. De kan du hoppa över om du vill men jag ville ha ”mucho choladbollos” ;). Sedan täcker du den som sagt med det du känner för. Fantasin sätter gränserna.

Denna håller sig i kylen i ca en vecka, lite längre t.o.m.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

15
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
7 years ago

Ser smarrig ut! En fråga, har du cocos i smeten eller har du det bara till att rulla/ dekorera med?

Nästa inlägg

Vårnytt

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x