Målning av golv och uterummet öppnat

Inlägget innehåller reklam för min vän Annelie´s heminredningsbutik Inreda.com

Ett jättesent hej ifrån mig! 

Det har hänt så mycket så jag har liksom inte hunnit in här hos er! Låt mig ta allt från början.

Först och främst for vi ut till Kaffestugan och skulle lyfta ut alla möbler och ha under presenning, ja medan vi målade golvet. Tog med oss släpkärra och allt för att fylla den. Nämen då regnade det som tusan ute, så vi kunde inte ställa ut några möbler alls. Det fick helt enkelt bli ett rum i taget. Här håller jag på och grundar golvet med golvfärg. Alltså heeeelt rubbat bra är det här märket på färg. Kan inte nog rekommendera det till alla!

IMG_7121-2

Detta är alltså en vanlig matta som ligger, du vet plastmatta. Gammal som gatan. Den har vi rengjort riktigt ordentligt, sen kan man slipa upp ytan lite lätt men detta golvet var så uppruggat så vi gjorde inte det. Så först började vi med att lägga ett lager av vit golvfärg. Jag har fortsatt med samma märke som jag använde till stolarna. Färgen är fortfarande från Inreda.com och detta är alltså golvfärg, jag har tagit en vit (< länk) och en grå färg (< länk) och brutit den själv så den blev sådär härligt ljusgrå. Du kommer väl ihåg att du har 20% rabatt på ett köp hos Annelie i helgen om du anger Niiinis20 som rabattkod i hennes webshop. SKYNDA FYNDA, du har några timmar till på dig.

Åter till färgen. Jag har alltså strukit 1 lager av vit och 1 lager av vit/grått och det täckte hela golvet perfekt. Jag behöver alltså inte måla fler gånger. Helt otroligt hur täckande det är med tanke på att golvet faktiskt var mörkt orange med bruna prickar, så det var möööörkt. Ja, kort och gott, så jäkla bra!

Hörni, idag så städade vi ur uterummet. Vi lyxade till det lite extra denna söndag och grillade. Så jag tog trasan och gav mig ut för att städa av lite.

IMG_7124-2FÖRE

En jäkla massa löv som blåst in och massa damm på borden och hyllorna. Skura får jag göra sen när det är sommar på riktigt.

IMG_7125-2

EFTER

Alla löv bortplockade och hyllorna avtorkade, tog tyvärr förebilden när jag redan hunnit plocka och torka lite. Det såg verkligen F*Rjäkligt ut alltså. 🙂

IMG_7129-2 IMG_7132-2

Mysigt i uterummet och gott var det! MUMS! Du ska få receptet senare.

Hepp, nu ska jag bjuda dig på nästa video ifrån Kaffestugan. I den får du se när vi målar golvet, lite före och efterbild på det också. Det blev ett sånt otroligt lyft allltså, jag ångrar inte en sekund att jag gjorde det och hur mycket extra jobb det blev. Detta blev verkligen sååååå mycket bättre. Nu längtar jag verkligen efter att få göra de andra rummen också, det kommer göra samma skillnad! Love it!

Hörni, nu önskar jag er en skön kväll! Jag ska äta chips och dip som en liten avslutning på denna helg. 🙂

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
pezze
pezze
7 years ago

fan vad bra att ni målade över golvet… störde mig lite grann på golvet när allt annat e fräsch o fint.. smart gjort av dig.. 🙂

Madde
Madde
7 years ago

Hej du skulle uppdatera om din VV resa?
Hur tänker du runt den i dagsläget?

niinis
niinis
Reply to  Madde
7 years ago

Har skrivit om det, bara för någon dag sedan. Det har gått sådär iom att kaffestugan dök upp i mitt liv. Skrev att det var väldigt svårt att hålla det nu när jag sliter som ett djur med renovering, planering osv. Men hoppas på att vara tillbaka på banan någorlunda sen igen.

Katrin
Katrin
7 years ago

Vad fint det blir!

Nästa inlägg

Kaffestugan renovering – DAG 9

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x