Rester efter påsk?

Idag är väl en typisk dag för slapp och göra ingenting. I alla fall har vi startat dagen så. Inget har vi gjort Jo jag har faktiskt jobbat lite men det gör jag ju varje dag så det är inget konstigt.

I morse gjorde jag fantastiskt goda fattiga riddare som Milo så nöjt mumsade i sig. ”Mamma, det här är som att äta kanelbullar!” utbrast han. Jag tänker att ni är många som kanske har lite bröd kvar som ligger och skräpar efter påskens alla mumsiga middagar osv så jag tänkte tipsa dig lite om vad du kan göra med allt!

fattiga_riddare
fattiga_riddare
Jag gjorde dessa fattiga riddare på mitt lantbröd.

RECEPT: 

5 skivor bröd (delade på hälften)
2 ägg
1½ dl vetemjöl
1½ dl mjölk
1 msk strösocker
1 tsk kanel

Gör såhär:

1) Blanda samman ägg och vetemjöl till en seg smet.

2) Häll sedan i mjölken, blanda runt till en smidig deg.

3) Ha i socker och kanel.

4) Doppa sedan brödbitarna i smeten, låt de gärna dra en stund.

5) Stek i en stekpanna på medelvärme med äkta smör. Ät & Njut! 🙂

LINNEAS SKAFFERI

Tänkte tipsa om hur lyxiga smörgåsar man kan göra till en brunch t ex. Hos Linneas Skafferi hittar du det här receptet på lyxiga smörgåsar.

hannahs bageri

Har man ägg över som man tror kommer bli stående så tipsar jag dig om Hannas blåbärspannkaka. 

jennys matblogg 4

Jennys Matblogg har tipsat om denna fantastiska sallad på varmrökt lax och kräftor, perfekt om man har sånt över efter påsken.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..