ANNONS

Mangomuffins

/

Nu ska du få ett recept på härliga mangomuffins. Kanske otippat att ha det i muffins men jag som älskar mango tycker det är er som en frisk fläkt i en muffins. Uppepå färschade jag till det med en citronfrosting.

IMG_7486-2
IMG_7487-2

RECEPT: 

3 äg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1 /2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Fyllning:

200 gr färsk eller fryst mango

Frosting:

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g philadelphiaost

Gör såhär:

Vispa ägg, vaniljsocker och socker riktigt fluffigt och vitt.

Blanda mjöl, bakpulver och en nypa salt och vänd sedan i det i smeten. Smält smöret och häll i det, häll också i mjölken. Rör om och avsluta med att hälla i mangon. Häll smeten i pappersformer, upp till en tredjedel ungefär, ha dem gärna i en muffinsplåt så blir det jämna och fina. Grädda på 175 grader i ca 15 minuter eller tills de är torra när du känner med sticka.

Frosting:

Blanda alla ingredienser i en bunke och vispa med elvisp tills att du har en härlig frosting. Lägg eller spritsa på muffinsen. Dekorera gärna med blåbär.

2
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00